Френски колекционер на автомобили предлага обиколки с коли от „Бързи и яростни“

Френски колекционер на автомобили предлага обиколки с коли от „Бързи и яростни“

Сподели

Френски колекционер на автомобили предлага обиколки с коли от известни филми, като „Бързи и яростни“. Това се случва в нов автомобилен музей на юг от Париж, съобщи Ройтерс.

В голям хангар в Етреши, на 50 км южно от Париж, бившият търговец на автомобили Франк Галиг излага колекция от 43 ретро коли. Те или са участвали в известни филми, или са техни копия. 39-годишният колекционер, който започва да колекционира коли, когато е на 21 години, каза, че една от най-любимите му коли е един от двата запазени шевролета от 70-те години на миналия век. Те са карани от Райън Гослинг в екшън филма. „Drive: Живот на скорост“ от 2011 г, предава БТА.

„Във филмите често имат няколко резервни коли, тъй като правят каскади и потрошават някои. В този случай са използвали три – едната е напълно унищожена и остават само две: тази и другата, която Райън Гослинг притежава и кара в Лос Анджелис“, обясни той.

Шевролетът не се дава под наем. Посетителите на музея на Галиег обаче имат шанса да направят обиколка с повече от 10 предимно произведени в САЩ ретро автомобила, които са участвали в хитови филми.

Един от тези автомобили под наем е „ДеЛорийн“. Той е копие на машината за пътуване във времето от филма „Завръщане в бъдещето“ от 1985 г.

Галиг също притежава два Батмобила. Включително копие на автомобила от режисирания от Тим Бъртън филм за Батман от 1989 г., Форд Гран Торино от поредицата „Старски и Хъч“, както и Ферари 398 GTS от сериала „Магнум“. Той е собственик и на 12 автомобила от поредицата „Бързи и яростни“, 8 от които са оригинални.

Музеят скоро ще се сдобие с три нови коли, включително автомобил от филма „Робокоп“ от 1987 г.

Фото кредит откриваща снимка: Universal Pictures

Актуално

Избрано за вас