От Мерил Стрийп до Дженифър Лорънс: Холивудските актьори може да се присъединят към стачката на сценаристите

Striking writers walk the picket line outside Paramount Studios in Los Angeles, on Dec. 13, 2007.

От Мерил Стрийп до Дженифър Лорънс: Холивудските актьори може да се присъединят към стачката на сценаристите

Striking writers walk the picket line outside Paramount Studios in Los Angeles, on Dec. 13, 2007.
Сподели

Холивудските актьори може да се присъединят към стачкуващите сценаристи, което би довело до първата стачка на два синдиката в индустрията за повече от шест десетилетия.

Подобни действия биха имали тежки последици за телевизионните и кино продукциите.

Договорът между гилдията на екранните актьори и студиата, стрийминг услугите и продуцентските компании трябваше да изтече в петък вечер. Часове по-рано двете страни казаха, че са постигнали

съгласие да удължат настоящия договор и преговорите до 12 юли.

Профсъюзните актьори гласуваха с огромно мнозинство, упълномощавайки лидерите на синдиката да обявят стачка, ако не бъде постигнато споразумение. Някои актьори изразиха опасения, че лидерите на синдиката не са достатъчно настойчиви.

Над 100 актьори, сред които има звезди от ранга на Мерил Стрийп, Дженифър Лорънс и Боб Оденкърк, са добавили имената си в списъка на тези, които са готови да стачкуват.

„Стачката носи невероятни трудности на толкова много хора и никой не я иска. Но ние сме готови да стачкуваме, ако се стигне до това“,

казват актьорите.

През седмицата Deadline публикува пълния списък на актьорите, подписали писмото, в който влизат още Кристофър Абът, Глен Клоуз, Джулия Луис-Драйфус, Дейвид Духовни, Ева Лонгория, Рами Малек и много други.

Гилдията на актьорите, начело на която е актрисата от популярния сериал „Бавачката“ Фран Дрешър, представлява повече от 160 000 актьори, каскадьори, журналисти, диктори, водещи. Ако се стигне до стачка обаче, стачкуващи ще бъдат само актьорите, работещи в телевизията и киното.

Междувременно холивудските студиа и гилдията на актьорите обявиха, че преговорите продължават, информира БТА, цитирайки световните медии.

Фотокредит: The Associated Press

Четете още:

Стачка на сценаристите в Холивуд блокира снимките на предисторията на „Игра на тронове“

Шоурънърите на „Игра на тронове“ превземат Netflix през януари догодина

На снимачната площадка: „Клас 90“ и катарзисът на едно поколение в хотела на Гюлето

Актуално

Избрано за вас