Защо Dr. Dre отказал да работи с Майкъл Джексън, Принс и Стиви Уондър?

Защо Dr. Dre отказал да работи с Майкъл Джексън, Принс и Стиви Уондър?

Сподели

Кой би отказал да работи с имена като Майкъл Джексън, Принс и Стиви Уондър? Очевидно Dr. Dre.

По време на участието си в скорошният епизод на предаването „Hart to Heart“ рапърът и музикален продуцент шокира водещия Кевин Харт, когато му каза, че на няколко пъти се е „отказал“ от възможността да работи с някои от най-легендарните изпълнители в историята на музиката. „Имаше период, в който всеки от тях искаше да работи с мен. Тогава обаче си казах: „Какво, по дяволите, бих могъл да направя за тях? Та те са моите герои, не бих могъл“, споделя рапърът.

Предпочита да работи с нови изпълнители

След като Харт му напомни, че не бива да се подценява, защото той е Dr. Dre, многократният носител на „Грами“ призна, че Уондър е един от последните изпълнители, с които е отказал да си сътрудничи, когато му се обадил. Малко преди смъртта на Джексън през 2009 г., изпълнителят призна в интервю, че е получил предложение за работа и от Краля на попа. Тогава той допълни, че обича да работи с нови изпълнители или такива, с които се чувства комфортно в студиото. „Не мога да си представя да кажа: „Йо, Майк, направи това отново“.

Dr. Dre казва, че в съзнанието си има изграден идеалистичен образ за всяко едно от тези имена и не иска да го разваля. А това може би щяло да се случи, ако решат да правят музика заедно.

„Целият ми живот и кариера са свързани с работа с нови артисти и това е, което харесва. Когато влязат в стаята, те са като глинена топка. Можеш просто да я оформиш и да направиш каквото искаш. Това е, което искам аз. Всички останали, особено моите герои, идват и имат определен план как трябва да звучи парчето, нали разбирате. Аз не мога, не мога да изследвам“, казва изпълнителят на „The Next Episode“.

През годините Dr. Dre е изиграл голяма роля в кариерата на няколко успешни изпълнители, сред които Eminem, Snoop Dogg и Kendrick Lamar.

Фото кредит откриваща снимка: Getty Images

Актуално