Касапница в Анси с ранени деца, Теодор Ушев осъди нападението: Чудовище!

Касапница в Анси с ранени деца, Теодор Ушев осъди нападението: Чудовище!

Сподели

Нападение с нож, при което четири деца са тежко ранени, шокира Франция в четвъртък. Кървавото нападение се случи в градчето Анси, където българският аниматор и режисьор Теодор Ушев представя първата си голяма ретроспективна изложба.

Френските медии информират, че нападението е извършено минути преди 10 часа сутринта, местно време. Нападателят е атакувал детска площадка, където играели деца на възраст 3-4 години. Ранен е и един възрастен.

АФП съобщава, че извършителят е мъж от сирийски произход, който през ноември е подал молба за убежище във Франция. Той е заловен. Три от жертвите са в критично състояние.

Минути след тежкия инцидент, аниматорът и режисьор Тео Ушев, който показва творчеството си в замъка в алпийския град, реагира:

„Какво чудовище трябва да си, за да нападаш малки деца?“, пита той.

На този етап медиите не съобщават какви са мотивите на нападателя. Той е заловен. Monde добави, че Абдалмасих (както се съобщава, че е неговото име), десет години е живял в Швеция, където с решение от 26 април 2023 г. му е предоставен статут на бежанец.

Френския президент Емануел Макрон следи ситуацията в Анси с внимание. Макрон осъди нападението, наричайки го акт на „пълно малодушие“.

 

Фотокредит: lemonde.fr

Четете още:

Журито на Дистопия Филм Фест влюбено в Ники Станоев, талантът с голямата награда за най-добър актьор

Крис Шарков за „Непоносимо дълги прегръдки“: Текстът напомня за основните принципи на Вселената

Диана Добрева за „Коприна“: Любовта е крайна точка и цел на човешкото пътуване

Актуално

Избрано за вас