Лили Иванова няма да пее за откриването на роженския пилон

Лили Иванова няма да пее за откриването на роженския пилон

Сподели

Поради „независещи от екипа“ причини, Лили Иванова няма да пее на роженските поляни през юли, когато би трябвало да се състои церемонията по откриването на спорния 111-метров пилон.

Примата на родната сцена отказва участието си на Роженските поляни на 13 юли и пожелава успех на събора, който тази година започва на 14 юли.

Конкретна причина за отлагането на участието нито Лили, нито екипът ѝ оповестяват. Посочва се само, че причините не зависят от екипа и от организаторите.

През последните няколко седмици проектът за откриване на Паметник на обединението – Пилон „Рожен“ срещна голямо неприемане в общественото пространство.

Най-спорният момент, който накара видни общественици да се разпротивят на инициативата на председателя на Фондация „Наследство в бъдещето“ Симеон Караколев, е, че пилонът получи разрешение за строеж на емблематичните поляни на Рожен като „преместваем обект“.

 


След като Лили Иванова няма да пее за ознаменуването на противоречивото съоръжение,

концертите от турнето ѝ в България продължават.

Певицата обикаля 13 града в страната, където ще изнесе общо 15 концерта. Някои от тях вече минаха и постигнаха феноменален успех. Примата пя в Благоевград и Варна. Остават Бургас, Созопол, Пловдив, Стара Загора, Добрич и други.

На 15 и 16 декември тя ще зарадва софийската публика с два последователни концерта в зала 1 на НДК.

 Четете още:

Из личния дневник на Лили Иванова: „Пеенето не е олимпиада – то е магия. Или я имаш, или я нямаш“

Концертът на Лили Иванова във Варна: Летният театър ми е мъничък „Уембли“

Актуално

Избрано за вас