Дара Екимова се преражда с „Дишам“

Дара Екимова се преражда с „Дишам“

Сподели

„Най-доброто и вълнуващо парче на Дара Екимова досега“ – гласят коментарите за „Дишам“, новата песен на един от най-прогресивно развиващите се изпълнители у нас.

„Дишам“ е творческо прераждане за Дара Екимова. Чрез проекта тя заявява себе си музикално и лирически с обезоръжаваща категоричност.

Песента е създадена по време на звукозаписна сесия на певицата в студиата на “Вирджиния Рекърдс” с един от най-талантливите румънски музикални продуценти – Cristian Pistol (Mr. Gun).

„По времето на написването на тази песен се намирах на странно място, емоционално и психически. Влязох в студиото и

мелодията и текстът на „Дишам“ сякаш без усилие се отделиха от мен

и за отрицателно време завършихме парчето. Музиката винаги е била най-ефективната ми терапия. “Дишам“ е толкова лична, колкото и споделена –  посветена е на всички, които водят вътрешна битка,“ споделя Дара Екимова.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Dara Ekimova (@dara.ekimova)

Веднага след премиерата си „Дишам“ започна да трупа почитатели в радио ефира, Shazam, Spotify. Още преди да има видео успя да влезе в трендинга на YouTubе.

Песента е пример за проект, в който всичко е вярно и си е на мястото – мелодията, продукцията,

докосващият текст,

непрестореното и вълнуващо изпълнение. Видеото към нея, което е под режисурата на Жоро Пеев (Jawpains), сътворява интересен визуален образ на вътрешния свят на изпълнителката.

„Благодаря ви за обичта, подкрепата, вярата и това че споделихме преживяване. Че дишахме и пяхме заедно“, написа певицата в профила си в Instagram.

Екимова съобщи още, че “Дишам” ще бъде първият сингъл от предстоящия ѝ студиен албум. Тя загатва, че „пътят, макар и с голяма амплитуда в графиката на живота, е все по-красив и вълнуващ“.

Певицата е наследила таланта си от своя баща – Димитър Екимов, по-познат като Дими от група „Сленг“. Едни от най-популярните песни на групата са „Синьо”, „Мой свят”, „Любовта няма край”.  Той почина в катастрофа през 2008 г.

Актуално

Избрано за вас