Джон Малкович взе италиански „Златен глобус“ за принос в киното

Джон Малкович взе италиански „Златен глобус“ за принос в киното

Сподели

Джон Малкович беше почетен гост на 63-ата церемония по връчването на наградите на Асоциацията на чуждестранната преса в Италия, известни като „италианските Златни глобуси“.

Легендарният актьор и режисьор получи почетна награда за принос в киното.

Малкович пристигна на церемонията от Неапол, където има театрално участие.

Само след две седмици, той отново ще е в България за своята адска комедия на „Варненско лято“. Поради големия интерес към спектакъла, в сряда организаторите пуснаха допълнителни билети за представлението, което Малкович и знаменитите сопрано-певици Чен Райс и Сузане Лангбайн ще представят на 23 юли от 19:30 часа във Фестивалния и конгресен център – Варна.

Напоследък Малкович играе повече на театралната сцена, отколкото пред камерата.

Актьорът сподели, че се чувства свързан с Италия благодарение на работата си с режисьорите Микеланджело Антониони и Бернардо Бертолучи. Пред репортер на ТАСС, цитиран от родната БТА, актьорът каза, че би искал отново да снима с режисьора Паоло Сорентино. Малкович и Сорентино работиха заедно в сериала „Новият папа“.

„Хареса ми да работя с него, той е прекрасен режисьор“, каза актьорът.

Награда за най-добър филм получи „Похитеният“ на режисьора Марко Белокио. Премиерата на филма беше на кинофестивала в Кан. Сценарият на филма е по действителна история за живота на еврейско момче по време на обединението на Италия през 19-и век.

Наградите на Асоциацията на чуждестранната преса в Италия са учредени през 1960 година. Те са сред най-престижните кинонагради в страната заедно с „Давид на Донатело“ – т.нар. италиански „Оскари“, и „Сребърна лента“.

Четете още:

Джон Малкович: Самопризнанията на един гений

Джон Малкович снима филм в Румъния

Култовите роли на Джон Малкович в театъра и киното

Актуално

Избрано за вас