Преди своята адска комедия на „Варненско лято“: Джон Малкович снима филм в Румъния

Преди своята адска комедия на „Варненско лято“: Джон Малкович снима филм в Румъния

Сподели

Джон Малкович ще снима филм в Румъния, преди да се завърне в България за „Адска комедия: самопризнанията на един самоубиец“. Спектакълът, базиран по книгата на сериен удушвач на жени, ще се случи на 23 юли във Фестивален и конгресен център- Варна.

Събитието е част от календара на „Варненско лято“ и бе разпродадено само за денонощие

В Букурещ Малкович ще работи по „Жълтата вратовръзка“ – филм за живота на румънския диригент Серджу Челибидаке. Лентата ще бъде режисирана от сина на маестрото Йоан Чилибидаке. Младата версия на артиста ще бъде изиграна от Рупърт Френд („Вътрешна сигурност“), а Малкович ще скочи в кожата на възрастният Челибидаке.

Серджу Челибидаке е роден в Румъния, където започва и първото си висше образование по математика и философия. Успоредно с това играе професионално футбол в „Рапид“ – Букурещ. Но музиката го влече и той заминава да учи за диригент в Берлин.

През 1945 г. Челибидаке става най-младият диригент на Берлинската филхармония

В кариерата си е бил главен диригент на Лондонската филхармония, на Радиооркестъра в Стокхолм, на Оркестъра на Радиото в Щутгарт, на Оркестъра на Френското национално радио. От 1979 г. е главен диригент на Мюнхенската филхармония, където работи до края на живота си. През 1994 г. Челибидаке гостува и в София с огромен успех.

Известен е и с това, че не е разрешавал да се правят записи на концертните му изпълнения

Бил е уверен, че няма да окажат върху слушателя същия ефект, като при изпълнение в зала.

„Да се въплътя в образа на Серджу Челибидаке е огромна чест. Уникален и неповторим талант, той е смятан за един от големите майстори на класическата музика от миналия век. Да изиграя Челибидаке в зрялата му възраст ще бъде сложно и увлекателно пътешествие“, казва Джон Малкович, цитиран от местни медии.

Снимките на филма в Букурещ ще се проведат на 27 юни в концертната зала Сала Палатулуй и ще продължат между 7 и 12 часа. В момента тече процес за набиране на статисти. Очаква се да има публика от около 4000 души.

Актуално

Избрано за вас