„Това е за теб“: Елтън Джон завладя Гластънбъри и отдаде трогателна почит към Джордж Майкъл

„Това е за теб“: Елтън Джон завладя Гластънбъри и отдаде трогателна почит към Джордж Майкъл

Сподели

Сър Елтън Джон създаде най-бляскавото, енергийно и в същото време носталгично парти за пенсиониране, което светът някога е виждал. „Рокетмен“ завладя многохилядната публика на Гластънбъри по време на последното си участие в Обединеното кралство.

„Това е много специална и емоционална вечер за мен“,

каза Елтън на публиката от сцена Pyramid на легендарния фестивал.

„Това може би е последното ми шоу в Англия, във Великобритания, така че по-добре да свиря добре и да ви забавлявам“,

добави легендарният музикант.

По време на шоуто, сър Елтън Джон отдаде почит на покойния Джордж Майкъл с песента Don’t Let the Sun Go Down On Me.

Британската поп икона трябваше да навърши 60 години в неделя. През 1991 г. песента от 1974 г., която Джон и Майкъл записват в дует на живо, достига номер 1 в Обединеното кралство.

„Джордж Майкъл, моят приятел, моето вдъхновение. Днес щеше да се навършат 60 години от рождението му и затова искам да посветя тази песен на паметта му. На цялата музика, която ни остави и която е толкова прекрасна. Това е за теб, Джордж“, трогна сър Джон публиката на Гластънбъри 2023.

В репортаж от паметната неделна вечер британският Independent отбелязва, че за пръв път от години, от музикалната уредба е отправяна молба към хората да приберат столовете и шалтетата от поляната, за да има място за повече публика. Снимките и споделените в социалните мрежи видеоклипове от хедлайнерския сет на Елтън Джон са впечатляващи.

Гластънбъри 2023 определено е най-бляскавото и изпълнено с енергия парти за пенсиониране, което светът и поп музиката някога са виждали!

Джон, седнал на рояла си в костюм от златно ламе и оранжеви очила, с който може да се каже, че се е оттеглил, изпълнява с хъс „Pinball Wizard“, „The Bitch Is Back“ и „Bennie and the Jets“ – дотолкова, че се чудите как гласът му ще издържи два часа.

Изпълнението му е донякъде пътуване по пътя на спомените. Но също така и

елегантно предаване на поп щафетата на следващото поколение.

Той покани на сцената няколко млади изпълнители. Започна с великолепния Джейкъб Луск от Gabriels, който пее „Are You Ready For Love“ заедно с Лондонския госпъл хор. По-късно се появи Рина Саваяма, облечена в поразително прозрачна рокля, за да изпълни ролята на Кики Дий в „Don’t Go Breaking My Heart“, докато Брандън Флауърс се зае с „Tiny Dancer“. В един момент на сцената се появи и харизматичният Стив Санчес, който достави хита „Until I Found You“.

След това сър Елтън Джон дръпна завесата на кариерата си с удължена, елегична версия на „Rocket Man“, докато фойерверки озариха небето. А когато се поклони за последен път заедно с групата си, заключи:

„Беше невероятно пътуване и изживях най-доброто, най-хубавото време“.

Четете още:

Елтън Джон влага 125 милиона в борбата със СПИН

Елтън Джон ще изкара повече от $1 млрд. и 900 часа на пианото при прощалния си тур

Актуално

Избрано за вас