Стоян Караиванов стана „Музикант на годината“ и предложи брак на любимата си пред публика

Стоян Караиванов стана „Музикант на годината“ и предложи брак на любимата си пред публика

Сподели

Бандонеонистът Стоян Караиванов бе обявен за „Музикант на годината 2022“ в националната анкета на предаването „Allegro vivace“ на програма „Хоризонт“ на БНР. 25-годишният талант е най-младият победител в 32-годишната история на церемонията.

Той е получил най-много гласове от подадените рекордни близо 7 хил. редовни вота.

Отличието му бе връчено на специално събитие в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ под патронажа на Министерство на културата.

Той благодари на родителите и учителите си и попита: „С какво бих могъл да сравня музиката? Единствено с любовта! Музиката е любов и любовта е музика“. На сцената на галаконцерта Караиванов предложи брак на любимата си Ася, а тя каза „Да!“ под овациите на публиката.

На церемония „Музикант на годината“ през миналата година Караиванов си тръгна със специалната награда „Олга Камбурова“ в подкрепа на млад талант. През изключително успешната 2022 г. той дебютира и със Симфоничния оркестър на БНР под палката на маестро Пламен Джуров, който беше гост на церемонията.

Наградата „Музикант на годината 2022“ – уникалната статуетка на скулптура Христо Илиев, беше връчена от заместник-министъра на културата Виктор Стоянов, който каза: „Днес някои търсят националната гордост в бетонна дупка в Родопите. Препоръчвам им да обърнат поглед тук, към тази зала. Това е национална гордост!“

Филхармония „Пионер“ стана носител на приза „Ансамбъл на годината“,

а пианистката Надежда Цанова получи приза „Активна творческа дейност“.

Приза „Музикален мениджър на годината“ спечели директорът на Симфоничен оркестър – Сливен Кремена Оксенкруг, информира dir.bg.

Светлана Стунджева, ръководител на Детската вокална група „Сладки пуканки“ при Националния дворец на децата,

получи връчвания едва за втори път приз „Музикален педагог на годината“.

Валдхорнистът Виктор Теодосиев получи приза „Млад музикант на годината“. Наградата му беше връчена от Даниела Якова, директор на програма „Хоризонт“.

Наградата „Олга Камбурова“ в подкрепа на млад талант получи пианистката Марина Мравова, която благодари на своите ментори и преподаватели.

 

 

Фотокредити: Ани Петрова/БНР

Актуално

Избрано за вас