Домът на Мерилин Монро е обявен за исторически паметник

Снимка: GENE LESTER/GETTY IMAGES

Домът на Мерилин Монро е обявен за исторически паметник

Снимка: GENE LESTER/GETTY IMAGES
Сподели

Къщата в Брентууд, Лос Анджелис, в която Мерилин Монро е прекарала последните си дни е обявена за исторически паметник от градския съвет. Това наименование има за цел да предотврати разрушаването ѝ, за което от няколко години претендират потенциални купувачи.

Имотът е закупен няколко месеца по-рано след развода ѝ с писателя Артър Милър. Мерилин Монро умира от свръхдоза там на 4 август 1962 г.

Снимка: REUTERS/Mike Blake

,,Няма друга личност или място в град Лос Анджелис, които да са толкова емблематични, колкото Мерилин Монро и нейната къща в Брентууд, заяви общинският съветник Трейси Парк.

Решението беше одобрено с единодушно гласуване на Съвета. То ще позволи на града да защити сградата от разрушаване. Къщата, намираща се в богаташкия квартал Брентууд, наскоро е придобита от заможни американци от квартала. Te са имали намерения да я разрушат.

Трейси Парк споделя, че ,,Някои от най-известните ѝ снимки са направени в тази къща, на този терен и край басейна ѝ. Трагично Мерилин умира тук, което я свързва завинаги, във времето и пространството, с това място. Затова е наложително да направим всичко възможно,

за да спасим къщата на американската звезда от изчезване.

След смъртта на звездата от филмите ,,Джентълмените предпочитат блондинки и ,,Някои го предпочитат горещо мястото е имало няколко собственици.

Снимка: GettyImages/Guilver

Миналата година богатата наследница Брина Милщайн и живеещият в съседство Рой Банк, продуцент на телевизионно риалити, купуват къщата за 8,35 милиона долара. Покупката предизвиква полемика, тъй като двойката планира да разруши легендарния имот.

Градът е отменил разрешението за събаряне на къщата заради историческото значение на имота. Въпреки това, двойката решава да заведе дело в съда. Така че въпросът все още не е решен и нищо не говори, че къщата на Мерилин ще избегне тази тъжна съдба.

Фактът, че имотът е включен в списъка на историческите паметници, не означава, че тя не може да бъде разрушена. Тя обаче ще трябва да премине през щателна проверка от общинската комисия по културното наследство.

Друг вариант, който според г-жа Парк все още се обмисля и който е предложен от двойката купувачи, е къщата да бъде преместена. Това би я направило достъпна за феновете.

,,Моят екип и аз работим в тясно сътрудничество със собствениците, за да оценим възможността за преместване на къщата на място, където обществеността действително може да я посещава и да прекарва време там, обясни съветничката.

Актуално

Избрано за вас