Еди Мърфи отказал да попадне в капана на наркотиците

Снимка: Axelle/Bauer-Griffin

Еди Мърфи отказал да попадне в капана на наркотиците

Снимка: Axelle/Bauer-Griffin
Сподели

Актьорът Еди Мърфи разказва, че е започнал кариерата си, когато кокаинът и други наркотици са били широко разпространени в шоубизнеса. В интервю за „Ню Йорк Таймс“ той си спомня, че още на 19-годишна възраст е работил с величия в киното като Джон Белуши и Робин Уилямс. Мърфи казва, че въпреки възхищението си към тези хора, винаги се е противопоставял на техния начин на живот. Най-вече употребата на наркотични вещества, пише Entertaiment News.

Снимка: Axelle/Bauer-Griffin

„Аз не пия. За първи път изпуших джойнт, когато бях на 30 години“, обяснява той. „Спомням си, че бях на 19 години и отидох в „Блус бар“. Бяхме аз, Белуши и Робин Уилямс. Те започнаха да употребяват кокаин, а аз си казах: „Не, аз съм готин“. Не заемах някаква морална позиция. Просто не се интересувах от това. Да нямаш желание или любопитство, бих казал, че това е благоразумие.

В този момент Бог бдеше над мен“.

Мърфи е само на 19 години, когато се присъединява към Saturday Night Live през 1980 г. – ход, който го превръща в огромна суперзвезда. Но заедно със славата и богатството идват и капаните и той е наясно с това.

„Когато станеш известен твърде млад, особено като чернокож артист,

е като да живееш в минно поле“,

казва той. „Всеки момент може да се случи нещо, което да провали всичко. Сега, на тази възраст, мога да погледна назад и да си кажа: „Уау, 35 години преминавах през минно поле“. Как можеш да минеш през минно поле за 35, 40 години? Нещо трябва да те пази“, намира спасение в религията Мърфи.

Актуално

Избрано за вас