Новата атракция за възрастни – Netflix House

Снимка: Netflix

Новата атракция за възрастни – Netflix House

Снимка: Netflix
Сподели

Netflix обяви първите два града, в които ще бъдат разположени новите гигантски развлекателни сгради на стрийминг платформата, които ще бъдат открити през 2025 г. Това са Кинг ъф Прусия, Паула, и Далас.

Те не са точно тематични паркове, но новите Netflix House/“Netflix къщи“  ще разполагат с широк набор от

търговски обекти, заведения за хранене и преживявания,

свързани с основните франчайзи на стриймъра като Бриджъртън“, „Stranger Things“ и „Squid Game“.

Двата обекта ще заемат местата на бивши универсални магазини в King of Prussia Mall близо до Филаделфия и в Galleria Dallas, като

всеки от тях се простира на площ от над 100 000 кв.м.

Локациите на Netflix House ще се основават на предишните pop-up изживявания на живо, които компанията е организирала. Такива са свързани например с „Бриджъртън“, „Паричен обир“, “Stranger Things“, “Squid Game“ и Netflix Bites. Netflix House са предназначени да „създадат незабравимо място за изследване на любимите ви истории и герои на Netflix извън екрана през цялата година“, заявиха от компанията.

Снимка: Netflix

Поне първоначално Netflix не смята, че тези места ще се превърнат в значителен нов бизнес сегмент. Целта е те, както и другите събития и pop-up обекти, да служат като маркетингови средства, които да приканват феновете да се ангажират с основния бизнес с абонаментно излъчване.

„В Къщата на Netflix можете да се насладите на редовно обновявани впечатляващи преживявания, да се отдадете на шопинг и

да вкусите – буквално – от любимите си сериали и филми на Netflix

чрез уникални предложения за храна и напитки“, каза в изявление Мариан Лий, главен маркетинг директор на Netflix.

The Queen’s Ball: A Bridgerton Experience в Ню Йорк на 30 април 2023 г. Снимка: Getty Images за Netflix

„Стартирахме повече от 50 изживявания в 25 града, а Netflix House представлява следващото поколение от нашите отличителни предложения. Заведенията ще вдъхнат живот на любимите ни истории по нови, постоянно променящи се и неочаквани начини“.

Според компанията пред всяка Къща на Netflix ще видите скулптури и стенописи на герои от популярни заглавия на Netflix. Като примери за това, което може да се очаква в комплексите от тухли и дърво, компанията казва: „Представете си, че танцувате валс с партньора си под оркестров кавър на песен на Тейлър Суифт на реплика на снимачната площадка на „Бриджъртън“ – и след това се разхождате зад ъгъла, за да се състезавате в предизвикателството на стъкления мост от „Squid Game“. След това посетителите могат да посетят ресторант „с храна, вдъхновена от сериалите на Netflix от цял свят“, а после да разгледат магазин със стоки като „онази тениска на Hellfire Club, която винаги сте искали“ от „Stranger Things“.

Актуално

Избрано за вас