Хиро Камигаки предизвиква публиката да разгадае „Лабиринтът на София“

Хиро Камигаки предизвиква публиката да разгадае „Лабиринтът на София“

Сподели

„Лабиринтът на София“ е новата история на Хиро Камигаки, с която създателят на книжната поредица „Детектив Пиер“, предизвиква публиката да влезе в ролята на детектив.

Магическите светове на японския илюстратор ще бъдат представени в Квадрат 500.

Вернисажът започва на 22 юни, а пъстрите рисунки, които превръщат всеки лабиринт в произведение на изкуството, ще са достъпни за зрителя до 22 юли.

„Лабиринтът на София“ не е само за деца, да го разгадаят могат да опитат и възрастни.

Детективите ще изграждат собствени маршрути и ще се потопят в културните традиции на България, съчетани с образите на супергерои, кукери и берачки на рози. Ще проследяват движението си през улиците на столицата, ще откриват уликите и решават допълнителните мистериозни предизвикателства по пътя.

Маршрутите, вплетени в рисунките, са толкова детайлни и пъстри, че превръщат всеки лабиринт в произведение на изкуството!

Хиро Камигаки създава магическите светове с футуристични градове, балони с горещ въздух, съкровища, животни, нинджи, фантастични герои и обитавани от пакостници къщи.

Всяка илюстрация е схема, в която трябва да намерите своя път от началото до края.

И сякаш това не е достатъчно забавно, като истински детективи трябва да откриете скрити предмети, да тренирате наблюдателността си, да отговорите на въпроси, да помагате на други, да упражнявате английския си.

Характреният подход на Хиро Камигаки към изграждането на всеки нов свят включва щателно проучване на мястото. Той събира информация от снимков материал, сателитни карти, градоустроиствени планове, типология на местни обичаи и културни особености.

Камигаки създава един утопичен свят в съзнанието си, необременен от директния контакт със съответния град. Първоначално той не посещава мястото, което предстои да нарисува. Така въображението му гради нова вълшебна ситуация.

Художникът рисува цветния лабиринт на София през 2021 година. А след посещението си в столицата през лятото на 2022 година,

колективът IC4DESIGN създават чернобялата карта на града.

Тя представлява много по-точен и детайлен вариант, в който са вплетени словесни послания.

По време на изложбата „Лабиринтът на София“ Националната галерия ще организира детски образователни програми.

Актуално

Избрано за вас