Съпругата на Кание Уест изпращала порно на непълнолетни служители

Снимка: Rachpoot/Bauer-Griffin/GC Images

Съпругата на Кание Уест изпращала порно на непълнолетни служители

Снимка: Rachpoot/Bauer-Griffin/GC Images
Сподели

Съпругата на Кание Уест – Бианка Ченсори, е обвинена в изпращане на порно на членове на персонала, включително непълнолетни.

В заведеното дело се твърди, че 29-годишната Ченсори е изпратила на един от служителите

линк към „хардкор“ сексуално съдържание,

след като в края на април съпругът ѝ Кание Уест обяви стартирането на своя бизнес с филми за възрастни Yeezy Porn.

От съдебните документи, до които се е добрал таблоидът TMZ, става ясно, че видеоклиповете са били достъпни и за непълнолетни служители на компанията. Въпреки обвиненията, името на Ченсори не е посочено във федералното дело, заведено в Калифорния. Тя е спомената единствено като пример за проблемите с работната среда в приложението за стрийминг YZYVSN на Ye.

„Не са поставени предпазни мерки, които да попречат на непълнолетните служители на YZYVSN да работят върху Yeezy Porn или да им попречат да бъдат изложени и да бъдат принудени да гледат порнография, за да изпълняват работата си“, се казва в делото, според Washington Post.

От документите става ясно още, че

Уест е обвинен в участие в „принудителен труд и жестоко, нечовешко и унизително отношение“.

Всички жалбоподатели в делото са били наети от Ye да работят върху неговото приложение за стрийминг YZYVSN. То е предназначено да съперничи на Tidal, Spotify и Apple Music, за да рекламира неговите албуми Vultures и Vultures 2.

В документите се твърди още, че в компанията са наети международна група разработчици, състояща се от

няколко чернокожи членове, много от които непълнолетни,

като някои са били на 14 години, предаде dir.bg.

Екипът на Ye насърчавал расистка работна среда и многократно давал фалшиви обещания относно заплащането и работното време. Съобщава се, че началника на екипа е обещал на групата разработчици $120 000, ако завършат приложението, съгласят се с условията на работа и не се оплакват. След това Кание наредил на всички служители да подпишат NDA и е заплашил да уволни непълнолетните, ако не го направят.

Актуално

Избрано за вас