Парис Хилтън станала жертва на насилие като тийнейджър, пази младежи от същата съдба

Снимка: Архив/БГНЕС

Парис Хилтън станала жертва на насилие като тийнейджър, пази младежи от същата съдба

Снимка: Архив/БГНЕС
Сподели

Телевизионната риалити звезда Парис Хилтън свидетелства пред комисия на Камарата на представителите на САЩ. Тя подкрепи повторното утвърждаване на федерална програма, която отговаря за децата в приемни семейства.

Хилтън, изпълнителка и актриса, правнучка на основателя на световната верига от хотели ,,ХилтънКонрад, често е говорила публично за емоционалното и физическото насилие, на което е била подложена, когато като тийнейджърка е

била настанявана в здравни учреждения за младежи.

Преди три години актрисата описа преживяванията си в поправителен център в Юта. Според нея са довели до посттравматично стресово разстройство, от което тя все още продължава да страда. Затова в момента се застъпва за по-голям надзор над системата. Това съобщи Dir.bg.

,,Щом се опитвах да разкажа на родителите си за насилието, персоналът веднага изтръгваше телефона от ръката ми, прекъсваше връзката и бях подложена на насилствени физически ограничения и изолиране” , свидетелства Хилтън пред законодателна комисия на щата Калифорния през април, като част от усилията за приемане на законопроект, изискващ повече прозрачност от здравните заведения за младежи, съобщава БТА.

Очаква се Хилтън, заедно с още няколко свидетели, да даде свои предложения за подобрение на Програмата за благосъстояние на децата в САЩ. Тя ще сподели идеи за усъвършенстване на интервенциите преди налагането на приемна грижа. Също и за отдаване на приоритет на оставането на децата при членовете на тяхното семейство.

Актуално

Избрано за вас