Принцеса Ан частично загубила паметта си след инцидента

Снимка: AP

Принцеса Ан частично загубила паметта си след инцидента

Снимка: AP
Сподели

Сестрата на британския крал Чарлз III, принцеса Ан, частично е загубила паметта си  в резултат на мозъчно сътресение. До травмите ѝ води инцидент в Гетскомб парк, Западна Англия, пише вестник „Дейли телеграф“.

Подробности за случилото се край дома ѝ не се разкриват. Според информация на лекарите, цитирани от изданието, естеството на нараняването на единствената дъщеря на кралица Елизабет Втора (1926-2022) предполага, че то може да е получено по време на яздене на кон. Това се е случило по време на разходка на принцеса Ан край резиденцията ѝ.

Според „Дейли телеграф“ 73-годишната сестра на Чарлз III не може да си спомни какво точно се е случило. Загубата на паметта вероятно е временна, пише изданието. Сестрата на монарха остава хоспитализирана в болница „Саутмийд“ в покрайнините на Бристол. Очаква се тя да бъде изписана по-късно тази седмица.

Принцеса Ан още от дете много обича конната езда. През 1976 г. тя става първият член на британското кралско семейство, който участва в Олимпийските игри в Монреал. Тя язди кон и по време на Trooping the Colour на 15 юни, за да отпразнува официалния рожден ден на крал Чарлз. Тогава сестрата на монарха умело се ориентира, когато конят ѝ се разбунтува по време на парада в Лондон, пише БТА.

След като крал Чарлз III и принцеса Кейт бяха диагностицирани с рак по-рано тази година, тя пое по-голяма част от официалните задължения на членовете на кралското семейство.

Всички събития с нейно участие за тази седмица са отложени.

Актуално

Избрано за вас