Лили Иванова става „Почетен гражданин на Варна“

Лили Иванова става „Почетен гражданин на Варна“

Сподели

Осем души, сред които Лили Иванова и Цветана Манева, ще получат званието „Почетен гражданин на Варна“ за 2023 г. Това реши Общинският съвет на крайморския град. Отличията ще бъдат връчени на празника на града 15 август в 20:00 ч. в Летния театър в града.

Певицата Лили Иванова е провъзгласена за почетен гражданин заради изключителните ѝ заслуги за издигане равнището на българската популярна музика на национално и международно ниво. Както вече писахме актрисата Цветана Манева ще получи същото звание за

значимия ѝ принос към театралния живот

на Варна като артистичен директор на Международния фестивал „Варненско лято“.

Междувременно турнето на Лили Иванова продължава и тази вечер тя ще се качи на сцената на Античния театър в Пловдив.

В концерта на най-голямото име в българската поп музика участват музикантите от LI Orchestra – Ангел Дюлгеров (китари, цигулка), Огнян Енев (пиано, тромпет, саксофон), Иван Йорданов-Чери (китари), Христо Михалков (бас китара), Орлин Цветанов (цигулка), Росен Ватев (ударни, перкусии). Група LaTiDa се изявяват като беквокали.

Концертът в Пловдив е част от турнето на Лили Иванова, което започна в Благоевград на 10 май. След Пловдив са предвидени концерти в Стара Загора, Добрич, Враца, Хасково и Русе. На 15 и 16 декември певицата ще има два последователни концерта в зала 1 на НДК.

По време на концерта в Амфитеатър “Аполония”, Созопол / Фото кредит: Facebook

Само ден, след като изправи на крака препълнения Летен театър в Бургас, Лили Иванова представи концертната си програма и пред публиката в амфитеатър „Аполония“ в Созопол. „За мен и за целия ми екип е удоволствие да бъдем в този прекрасен град“, каза певицата. На сцената, чийто декор бе оформен като огромно сърце, Лили Иванова поднесе умело премерен микс от свои нови песни, както и вечни хитове, пише БТА.

Актуално

Избрано за вас