Цветана Манева стана „Почетен гражданин на Варна“

Цветана Манева стана „Почетен гражданин на Варна“

Сподели

Актрисата Цветана Манева беше отличена със званието „Почетен гражданин на Варна“ за значимия ѝ принос към театралния живот в града като артистичен директор на Международния театрален фестивал „Варненско лято“, както и за ролите ѝ в българските кино и театър. По този повод тя ще посвети изпълнението си в спектакъла „за любовта…“ на Варна и варненската публика. От сцената тя ще се обърне към всички присъстващи в Летния театър с първи думи по повод тази изключителна чест.

Спектакълът „за любовта…“ се превърна в едно от най-харесваните театрални събития на 2023 г.

Утре вечер то ще се пренесе в Летния театър във Варна. В представлението присъстват редица български актьори, сред които Цветана Манева, Александра Сърчаджиева, Александър Сано, Дарин Ангелов, Филип Буков и други. Специалното участие ще вземе и комикът, журналист и водещ Николаос Цитиридис.

Спектакълът „за любовта…“ среща текстовете на изключителната Яна Борисова. Тя е носителка на четири награди “ИКАР” и три награди “АСКЕЕР” за драматургичен текст и живото изпълнение на музиката на маестро Милен Кукошаров – носител на награда “АСКЕЕР” 2023.

Представлението обхваща теми като щастието, вълнението, ревността и всичко, което никога не посмяваме да изричаме, но страшно много ни вълнува. И всичко това на фона на приказна музика, под открито небе в компанията на морето.

Фото кредит откриваща снимка: БУЛФОТО

Актуално

Избрано за вас