Лили Иванова основа фондация за култура и завеща наследството си

Лили Иванова основа фондация за култура и завеща наследството си

Сподели

Легендата на българския поп, Лили Иванова, създаде културна фондация, носеща името ѝ.

Целта на „Фондация Лили Иванова“ е да популяризира достиженията на българската музика и култура в страната и чужбина и повишаване на тяхното ниво.

От екипа на певицата, казват, че тя отдавна обмисляла как да бъде съхранено и след нея огромното ѝ творчество, което е „втъкано в културния код на няколко поколения българи“.

Цялото си наследство – духовно и материално, изпълнителката прехвърля на фондацията.

Организацията ще управлява имуществото на Лили Иванова след нейната кончина. Това включва движими и недвижими притежания, финансови активи и права върху интелектуална собственост.

Фондацията ще организира всякакви събития и дейности от културен характер – концерти, инсталации, изложби. Ще изготвя документални, рекламни или художествени филми. Ще издава книги, сборници и всякакъв род литературни, печатни или потребителски продукти,

представящи Лили Иванова пред обществеността като една велика жена-творец, превърнала се в икона.

Наскоро певицата представи изданието „Лили Иванова. Моят личен дневник“. Книгата съдържа мисли на Иванова за Бог, България и публиката, които естрадната прима е записвала през последните 15 години.

Новосъздадената фондация ще разработва и реализира както собствени проекти, така и ще участва в съвместни програми с чуждестранни асоциации, фондации, правителствени и неправителствени организации, занимаващи се с изкуство и култура.

Изпълнителен директор на фондацията е самата прима, която в своята дейност ще бъде подпомагана от настоятелство.

Четете още:

Лили Иванова няма да пее за откриването на роженския пилон

Елтън Джон влага 125 милиона в борбата със СПИН

Тина Търнър – надежда, устойчивост, победа

Актуално

Избрано за вас