Джони Деп е звездата в официалния трейлър на Карлови Вари (ОБНОВЕНА + ВИДЕО)

Джони Деп е звездата в официалния трейлър на Карлови Вари (ОБНОВЕНА + ВИДЕО)

Сподели

Здравей, филм! Холивудският актьор Джони Деп наднича през вратата на Карлови Вари в официалния трейлър на 57-я Международен филмов фестивал.

Един от най-престижните А-фестивали в света на седмото изкуство започва днес. Форумът ще продължи до 8 юли.

Трейлърът за Карлови Вари е запазена марка на фестивала. Премиерата на тазгодишния трейлър е тази вечер. Той ще бъде прожектиран преди всеки един филм от програмата на Карлови Вари.

Всяка година водещи местни режисьори заснемат нов клип с участието на някоя световноизвестна звезда. С течение на годините

фестивалният трейлър се превърна в самостоятелно произведение на изкуството,

което характеризира всяка отделна година и улавя уникалната атмосфера на фестивала.


На карибския пират Деп, който беше в София само преди няколко седмици заедно с групата Hollywood Vampires и изнесоха незабравимо шоу пред българската публика, тази година му върви на фестивали. Историческата драма с негово участие „Жана дю Бари“ откри кинофорума в Кан през май месец.

Фотокредит: kviff.com

„Преди две години Джони Деп беше посрещнат изключително топло от публиката и феновете, благодарение на което се превърна в наш голям поддръжник. И така, той се съгласи да заснеме трейлър, въпреки че бяхме ограничени от натоварения му график. Трейлърът се получи страхотно и съм убеден, че Джони Деп един ден ще се върне лично във Вари“, казва изпълнителният директор на фестивала Крищоф Муха.

Трейлърът е режисиран от известния режисьор на филми и реклами Иван Захариаш, а действието се развива в известния ар нуво хотел Gellért в Будапеща.

По това време Деп работи в Европа и спирането в Унгария се вписва в работния му график.

„Джони Деп пристигна със закъснение, както обикновено, в 5 следобед вместо в 2, и още в самото начало ми каза, че предпочита да импровизираме. Първоначално бях малко изненадан, но това се оказа чудесна идея, тъй като

Джони в крайна сметка вложи още повече от собствената си индивидуалност в трейлъра.

Много се забавлявахме“, спомня си Захариаш.

Снимките са продължили само два часа и половина. „Когато приключихме, той все още искаше да си говорим, въпреки че го чакаше самолет“, добавя Захариаш.

Ето го и трейлърът на тазгодишното издание на фестивала с участието на Джони Деп:


Иван Захариаш работи заедно с колегата си Мартин Крейчи. Дуото в момента е сред най-добрите режисьори в областта на комерсиалното кино.

В първата им серия трейлъри за фестивала в Карлови Вари участва актьорите Дани ДеВито и Харви Кайтел и режисьорите Милош Форман и Вера Читилова.

През следващите години тази колекция от трейлъри се разраства и включва късометражни филми с участието на Анди Гарсия, Джуд Лоу, Хелън Мирен, Джон Малкович, Иржи Менцел, Отокар Вавра и Мирослав Ондричек.

Може да си припомните трейлърите на кинофорума от изминалите му издания в официалния YouTube канал на KVIFF:

Четете още:

Филмът „Уроците на Блага“ на Стефан Командарев ще се надпреварва в Карлови Вари

Ръсел Кроу ще получи награда за цялостен принос на феста в Карлови Вари

Фестивалът в Карлови Вари ще награди и Робин Райт

Юън Макгрегър с награда от фестивала в Карлови Вари

Актуално

Избрано за вас