Джони Деп вече е в София: Изпуснах пубертета заради музиката (ОБНОВЕНА)

Джони Деп вече е в София: Изпуснах пубертета заради музиката (ОБНОВЕНА)

Сподели

Страстта към музиката за неустоимия Джони Деп започва още в ранно детство – когато е на 6 години, слушайки велики арендби изпълнители от задната седалка на семейния автомобил. Това сподели в интервю за bTV  световната звезда часове преди концерта на Hollywood Vampires в София.

А музиката на Алис Купър и Aerosmith, с чийто китарист Джо Пери Деп ще избухне утре вечер на сцената на „Арена София“, се превръщат в религия когато е на 12.

Dream On е песента, която го кара да осъзнае, че трябва да се сдобие с китара.

„Тяхната музика трайно се настани в мен. И си спомням как веднъж бяхме паркирали колата с родителите ми, аз бях на 11 или 12, някаква банда свиреше на паркинга пред магазина за хранителни стоки. И аз онемях. Мисля, че свириха „Dream on“ и я изпълняваха много добре и когато видях онези музиканти си казах: „Аз трябва да си взема китара. Съвсем ясно е, че трябва веднага да се сдобия с китара“. И после като ме удари пубертетът, даже го пропуснах, защото се заключвах в стаята си и се опитвах да уча музикалните партии докато слушам песни“.

Деп, Алис Купър, Джо Пери и Тони Хенриксен пристигнаха в София директно след лайв в Истанбул, приходите от който дариха в помощ на жертвите от опустошителните заметресения там през февруари

Групата кацна на летище София в добро настроение. Джони Деп бе най-сърцатия по отношение на феновете. Отдели време за автографи и нагушка малките дечица, чакащи за снимка с него. Част от тях го посрещнаха с рози.

Деп обърна специално внимание на най-малките си фенове минути след като кацна в София. Снимка: Bulgarian Live Music

Холивудският ас ще свири с лека контузия – той навехна глезена си наскоро, което доведе до отлагане на няколко концерта в САЩ, неспоредствено преди Hollywood Vampires да продължат турнето си в Европа.

Подгряващите банди на шоуто утре вечер са българите Sevi и италианците от Red Roll.

Пери и Купър вече са били в България.

Кръстникът на шок рока пази топли спомени от Каварна и църквите, които е видял у нас. Пери, който винаги пътува със своята съпруга, бил впечатлен от вкусната българска храна и споделя, че е развълнуван, че отново ще е тук.

Алис Купър часове преди концерта на Hollywood Vampires в София - той е членът на групата с най-голям брой визити в България. Снимка: Bulgarian Live Music
Алис Купър е членът на Hollywood Vampires с най-голям брой изнесени концерти в България. Снимка: Bulgarian Live Music

Пред Петя Дикова Деп, който познаваме като Гилбърт Грейп, Едуард Ножиците или капитан Джак Спароу, споделя какво е онова, което музикалната сцена дава, а нищо друго не може:

„Предполагам, че това е специалното усещане, което можеш да изпиташ единствено и само докато си на сцената. Това е една незабавност.

Отношението между хората на сцената и публиката – този обмен е моментален.

Случва се веднага и реагирате един спрямо друг. Ако публиката се забавлява, те ти го предават – и те удря адреналин. Получава се една много интересна взаимовръзка с много хора едновременно. Докато при киното – когато снимаш филм, снимаш го за 6 месеца, да речем, после той излиза след година и половина, и нали разбирате – различно е. И пропускаш този момент“, споделя Джони Деп.

Китаристът на Aerosmith Джо Пери идва за втори път у нас след титаничния им лайв на „Локомотив“ през 2014 г. Снимка: Bulgarian Live Music

„Да видиш реакцията на публиката. Те са като бензина, а ние сме огънят“, добавя Алис Купър.

Колкото повече публиката харесва шоуто, толкова по-голям става пожарът.

„Тази неотложност, спонтанност на реакциите е и основната разлика с работата ни, която е в студиото например“, продължава Джо Пери.

@hollywoodvampires

72-годишният Пери, един от най-великите китаристи на нашето време, е категоричен, че задачата им като музиканти е да дават повече от очакваното.

„Публиката знае защо е дошла. Никой няма да даде пари за билет, само за да те освирка или да си тръгне“.

На клишето „секс, наркотици и рокенрол“ холивудските вампири отговарят със завидна доза чувство за хумор.

„Единствената дрога, която взимаме сега, е аспирин“, смее се Алис Купър.

Сънят е новият наркотик.

„Знаете ли, онова, което е наистина жестоко, е, че след като минеш през всичко както му казвате – секс, наркотици, рокенрол – и си изпитал всичко това – стигаш до етап, в който започваш да говориш за това колко часа си успял да спиш. Все едно това е наркотикът. И казваш: „Ей, човече, аз си набавих 8 часа снощи. Или 6 часа“. И те ахват“, добавя Джони Деп.

А Джо Пери има любопитно преживяване при скорошна среща със съболекаря, която споделя в ефир:

Наложи ми се да отида на зъболекар преди 2 седмици. За да ме обезболят, трябваше да ми дадат райски газ. Пуснаха го в началото много слабо, попитаха: – Усещаш ли го вече?

– Не. Какво трябва да усетя? И тя каза: „Леко гъделичкане, лека еуфория“. Нищо не усещах. Тогава тя го усили докрай и каза: „Това е максимумът. Няма накъде повече“. Казах й – Добре, ами, просто започвай без упойка. Така че, пробвали сме едно-две неща„.

„Да, минали са през организма. Но как да кажа. Развиваш толерантност. Постарал си се. В един момент това се превръща в работа – да си развил толерантност“, заключва Джони Деп.

Като китарист, басист и автор на песни Томи Хенриксен е категоричен, че

музиката може да лекува чрез емоции.

За пример той дава втория албум на супергрупата „RISE“, който съдържа предимно авторска музика.

Бандата има издадени два студийни албума с участието на гост-музиканти от ранга на Пол Маккартни, Слаш и Брайън Джонсън.

Цялото интервю с Hollywood Vampiers ще намерите на сайта на bTV, а дотогава предлагаме да се насладите на интимния кавър на песента “Heros“ на Дейвид Боуи, отново прекрасно изпълнена от Джони Деп.

Hollywood Vampires се събират през 2015 г. в памет на рок изпълнителите, починали през 70-те.

Първоначално формацията трябваше да е у нас през 2020 година, но COVID-пандемията се погрижи това да не се осъществи.

Hоllywood Vampires е името на бара, в който се напивали Алис Купър с легендарни свои колеги като Джон Ленън, Ринго Стар, Кийт Мун. Сервитьорите кръстили среднощните им запои „Холивудските вампири“.

Четете още: 

Джин за Джони, кафе за Пери и чай за Купър. Ето какви са изискванията на „холивудските вампири“ за престоя им в София

Sevi и Red Roll подгряват Hollywood Vampires в София

Джони Деп в Кан – еуфория на червения килим, тишина в кино залата

Джони Деп се продаде на Dior за 20 милиона

Актуално

Избрано за вас