Млада певица съди Джейсън Деруло за сексуален тормоз

Фото кредит: DEVIN CHRISTOPHER FOR ROLLING STONE

Млада певица съди Джейсън Деруло за сексуален тормоз

Фото кредит: DEVIN CHRISTOPHER FOR ROLLING STONE
Сподели

Американската звезда Джейсън Деруло е обвинен в сексуален тормоз в рамките на съдебно дело. То е заведено от певица, която е подписала договор с неговия звукозаписен лейбъл.

Емаза Гибсън, на която е бил предложен договор за запис с фирмата на Деруло, сега го съди. Тя твърди, че той е

прекратил работните им отношения,

след като тя е отказала сексуалните му аванси, пише BBC.

Г-жа Гибсън заяви пред NBC News, че е останала „травмирана“ от преживяното. Деруло отхвърли твърденията, като ги нарече „напълно неверни и обидни“.

25-годишната Гибсън подава жалбата си срещу 34-годишния Деруло в четвъртък във Върховния съд на Лос Анджелис. Певицата твърди, че той „злонамерено“ ѝ е обещал успех, а след това ѝ е отказал тази възможност.

Наред с други оплаквания тя твърди, че има сексуален тормоз „quid pro quo“, нарушаване на договор и сплашване и насилие.

„В момента се намирам на този етап от живота си, това е много сърцераздирателно. Намирам се в момент, в който трябва да започна всичко от нулата“.“, каза тя в интервю за NBC News в сряда.

В съдебните документи Гибсън казва, че Деруло ѝ е предложил договор с лейбъла си „Future History“ през август 2021 г., а те и започнали да работят заедно през ноември същата година.

Тя обаче твърди, че певецът

многократно я е притискал да общува с него

и че е имало „изрично искане за секс в замяна на успех“. Деруло многократно я притискал да прекарва време с него и изявявал желание да се възползва сексуално от нея, предлагал ѝ участие в ритуали с употреба на кокаин и големи количества алкохол.

Адвокатът ѝ Рон Замбрано заяви в изявление, че „поведението на Деруло спрямо тази млада изпълнителка е било отвратително“.

В изявление, публикувано в профила му в Instagram, Деруло заяви: „В момента е в процес на изпълнение на задълженията си: „Противопоставям се на всички форми на тормоз и оставам ангажиран да подкрепям хората, които преследват мечтите си“.

Той добави: „Стремя се да живея живота си по начин, който оказва положително въздействие, затова съм дълбоко обиден от тези клеветнически твърдения“.

Емаза Гибсън, чийто договор с „Atlantic Records“ е прекратен през септември 2022 г., иска да получи обезщетение за неизплатени заплати, пропуснати ползи и отложено обезщетение. Както и допълнително обезщетение за емоционален стрес и трудови възнаграждения.

В делото тя посочва Деруло, неговия мениджър Франк Харис, „Atlantic Records“, „RCA Records“ и импринта „Future History“ на Деруло – съвместно предприятие с RCA.

Фото кредит откриваща снимка: DEVIN CHRISTOPHER FOR ROLLING STONE

Актуално

Избрано за вас