26 години след катастрофата с принцеса Даяна, си отиде Мохамед Ал Файед

26 години след катастрофата с принцеса Даяна, си отиде Мохамед Ал Файед

Сподели

Мохамед Ал Файед, бившият шеф на „Хародс“, чийто син Доди загина в автомобилна катастрофа заедно с Даяна, принцесата на Уелс, почина на 94-годишна възраст.

Роден в Египет, той изгражда бизнес империя в Близкия изток, преди да се премести в Обединеното кралство през 70-те години. Въпреки това така и не успява да осъществи амбицията си да получи паспорт за приетата си страна.

В изявление, публикувано в петък, семейството му заяви: „г-жа Ал Файед, децата и внуците ѝ потвърждават, че нейният любим съпруг и техен баща и дядо, Мохамед, почина спокойно от старост в сряда, 30 август 2023 г.“

„Той се радваше на дълги и щастливи старини, заобиколен от близките си. Семейството моли да не бъде безпокоено в този момент.“

В годините след като синът му Доди ал Файед, египетски филмов продуцент, загина заедно с Даяна, принцесата на Уелс, при автомобилна катастрофа в Париж през 1997 г., Мохамед ал Файед многократно твърдеше, че те са станали жертва на заговор на британския елит.

Отношенията на милиардера с кралското семейство наскоро бяха пресъздадени в петия сезон на „Короната“ (The Crown). Там се появява Ал Файед, в ролята на когото играе Салим Дау, и се запознава с Даяна.

Ал Файед придобива „Хародс“ през 1985 г., след като през 1979 г. купува хотел „Риц“ в Париж. Известен е и с това, че между 1997 и 2013 г. беше собственик на футболния клуб „Фулъм“, пише БТА.

Фото кредит откриваща снимка: AFP

Актуално

Избрано за вас