Графа с перфекното „Алиби“, подкрепиха го приятели и музиканти (СНИМКИ)

Графа с перфекното „Алиби“, подкрепиха го приятели и музиканти (СНИМКИ)

Сподели

„Вековна гора“ – най-новият албум на Влади Ампов – Графа е вече на пазара. Албумът, носещ името на едноименния сингъл в колаборация с „Мистерията на българските гласове“, изпълнителят представи на специално парти в столичен клуб.

Заобиколен от музиканти, актьори, продуценти, радио и телевизионни водещи и журналисти,  Графа представи с усмивка и сърце всеки от 16-те трака в проекта си.

Той излезе от клишето с очакваното пеене на живо и избра кинаджийски похват, за да разгърне потенциала на музиката си

Събрани в документален филм, режисиран от Свилен Славов, Графа разказа за историята на песните – някои писани в тийнейджърство, други представени с нов аранжимент, а трети съвсем нови.

И докато Мария Илиева, Саня Армутлиева, Ники Кънчев, Крис и Юли от „Молец“, които няколко дни по-рано обраха наградите на БГ Радио,си наваксваха с приказки на по питие, Графа  поздрави всеки от присъстващите като образцов домакин.

Докато на големия видео екран минаваха „Алиби“, „Фиаско“, „Ванилия“ и „Грях“, клубът едва побираше гостите на най-обичания български поп изпълнител.

В публиката бяха забелязани Михаела Филева, Поли Генова, „Ергенът“ Евгени Генчев, Борислав Бояджиев – Борче, Елена Петрова, Явор Гърдев, Ромина Тасевска, Стефан Щерев, Краси Куртев и Дънди от Акага, Любомир Ковачев, Сашо Обретенов, Венци Трифонов.

„Сървайвърът“ Тино / MonteMusic

„Вековна гора“ съдържа общо 16 песни, като 8 от тях са изцяло нови. 5 са самостоятелни, а други 3 Графа изпълнява в дует. Тино и Ника са главни действащи лица, а третото съвместно изпълнение е с Лидия Ганева.

И „Молец“ дойдоха / Monte Music

Ампов представи и „Ванилия“, на която днешните 30-годишни със сигурност са се поклащали в дискотеките в прегръдките на училищни любови. Песента сега се носи по каналите на Амстердам със съпровод на виртуозната цигулка на Веско Ешкенази.

Саня Армутлиева и Мария Илиева / Monte Music
Дебют направи и видеото към „Алиби“, дует с NICKA,

режисирано от Димитрис Георгиев, а по-внимателните забелязаха появата на Тино в края на видеото. Преположенията са, че общата им песен от албума – „Фиаско“ съвсем скоро също ще има видео. Младата Лидия Ганева е певицата в третия нов дует – “2:00 AM” и също дава заявка за бъдещ хит.

Ампов, който е отвоювал отдавна едно от челните места на най-добрите музиканти у нас, е автор на чувствените и дълбоки текстове, както и на композициите в музиката му. По някои от песните във „Вековна гора“, той работи в съавторство работи с Рейчъл Роу (“2:00 AM”) и NDOE („Утре отново“ и “Вселена”). Гост автори са Кирил Ампов (“Грях” и “Повниш ли”), Иван Ланджев (“Здравей и довеждане”) и Свилен Ноев (“Повече от радосста”).

Китарите в целия албум са изсвирени лично от Графа.

По миксинга работи заедно с Димитър Ганчев, а мастерингът е направен от носителя на Грами – Дейв Къч.

[metaslider id=23327]

Тази година се очертава да е най-силната в музикалния път на Графа, който не спира да покорява все по-високи върхове. През септември се очаква и най-мащабният му концерт – на Националния стадион „Васил Левски“. Графа вече записа името си като първият български артист от съвременното поп поколение, напълнил зала „Арена Армеец“. Това се случи през 2017 година. За 30 септември тази година очакванията са стадионът да се „пропука“ от публика.

Актуално

Избрано за вас