Мария Бакалова ще е съветска сексшпионка във филм с Жан Рено

Мария Бакалова ще е съветска сексшпионка във филм с Жан Рено

Сподели

Българката, номинирана за „Оскар“, Мария Бакалова ще изиграе ролята на млада рускиня, въвлечена в кръстоносния поход на Владимир Путин за възстановяване на Студената война.

Работното заглавие на филма, класифициран в жанра екшън-шпионски трилър, е „Birdseye“ („Птичи поглед“).

„Още една тайна е разкрита!“,

написа най-известната българка в света на киното, споделяйки статия на изданието Deadline, в която се съобщава за бъдещия филм.

Мария Бакалова застава начело на актьорския ансамбъл, в който влиза двукратно номинираният за наградата „Сезар“ Жан Рено. Звездният квартет допълват Тай Симпкинс от „Джурасик свят“ и Кони Нилсен от „Гладиатор“.

Филмът, за който се търси режисьор, е вдъхновен от книгата „Sexpionage: Експлоатацията на секса от съветското разузнаване“. Бакалова ще играе Нина, високопоставен шпионин „лястовица“ във Вашингтон, обучена в изкуството на извличане на информация чрез съблазняване. Всичко предстои да се обърка, когато детската любов на Нина, вече „гарван шпионин“ – мъжкият еквивалент на „лястовица“, е изпратен от висши чиновници в Русия, за да я елиминира.

„Винаги съм имала тази страстна мечта за героини от моя регион на света, за „лошата“ жена, независима, дълбоко талантлива, и Нина е това момиче. Изключително съм развълнувана да я изиграя. Нямам търпение да се потопя в това“, казва Бакалова, която наскоро озвучи Космо в „Пазители на галактиката Vol. 3“.

Проектът, представен от продуцента Нат Маккормик като „комерсиален филм за универсална публика, която търси театрално преживяване“, ще бъде предложен на филмовия пазар в Кан след няколко дни.

„Ще бъде горещо!“, добавя Маккормик.

По всичко личи, че графикът на Мария Бакалова е добре запълнен. Преди повече от месец българката бе в София, където връчи статуетката „Икар“ на актьора Владо Пенев за главна мъжка роля.

Един от предстоящите ѝ ангажименти е участие в шпионска комедия със Себастиан Стан.

Освен това Бакалова участва и в късометражния филм на режисьора Димитрис Георгиев и сценариста Марий Росен.

Мария Бакалова: Да играеш на родния си език е страхотна привилегия

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас