„Пазители на галактиката 3“ с Мария Бакалова оглави боксофиса от САЩ до Китай

„Пазители на галактиката 3“ с Мария Бакалова оглави боксофиса от САЩ до Китай

Сподели

Филмът „Пазители на галактиката 3“, в който участва и българската актриса Мария Бакалова, оглави боксофис класацията на Северна Америка с дебюта си в киносалоните.

На китайския пазар супергеройският филм дебютира през уикенда с 28 млн. долара. Изданието The Hollywood Reporter анализира в неделя, че

този начален резултат би бил смятан за разочароващ преди пандемията, но днес може да се нарече „обещаващ“.

В Северна Америка реализираните постъпления за първия уикенд са 114 млн. щатски долара. Резултат – далеч от очакванията за премиера на „Марвел“.

Филмът от киновселената на „Марвел“ е на екран в 52 територии, само в Щатите се излъчва в 4450 киносалона. У нас филмът е в кината от 5 май.

Според старши медийния анализатор на „Комскор“ Пол Дергарабедян, дебютът на „Пазители на галактиката 3“ може да отразява известна умора на публиката от жанра на супергероите.

„Той обаче е само началото на това, което обещава да бъде

неустоим филмов пазар с убийствена комбинация от привлекателни продукции за всеки вкус и демографска група“,

казва той, цитиран от БТА.

Следващият очакван филм за супергерои е „Светкавицата“ на DC Studios, планиран да излезе на 16 юни. Около продукцията има интрига заради правните и лични проблеми на звездата Езра Милър.

 

„Пазители на вселената 3“ е последният филм на режисьора Джеймс Гън за „Пазители/Марвел“, тъй като той става част от управлението на DC Studios.

Най-хитовите 5, или защо анимацията чупи боксофиса в киното

„Супер Марио Bros.: Филмът“ добави още 18,6 млн. щатски долара през петия си уикенд в киносалоните в САЩ и Канада, като заема второ място в боксофис класацията. Така общите постъпления на вътрешния пазар достигнат 518,1 млн. щатски долара, а в световен мащаб вече надхвърлят 1,1 млрд. щатски долара.

Третото място в северноамериканския боксофис е за „Злите мъртви: Пробуждане“ с приходи от  5,7 млн. щатски долара.

На четвърта позиция се нарежда „Там ли си, Господи? Аз съм Маргарет“ („Are You There God? It’s Me, Margaret“) – адаптация по романа на писателката Джуди Блум, с постъпления от продадени билети в САЩ и Канада за 3,4 милиона щатски долара.

В челната петица на подреждането е и новата романтична комедия с Приянка Чопра Джонас – „Отново любов“. Продукцията е разпространена в 2703 киносалона, като спечели през изминалия уикенд скромните 2,4 млн. щатски долара.

Актуално