Хайде на театър в кутия! Артисти от два континента идват за „Театроскоп“

Хайде на театър в кутия! Артисти от два континента идват за „Театроскоп“

Сподели

Куклени артисти от два континента ще забавляват малки и големи с истории в кутии във второто издание на „Театроскоп“ – международен фестивал на театралните миниатюри.

Събитието с организатор Театър Art Land стартира с три дати в София –

12 юни (Grand Hotel Sofia, от 17 до 20 ч), 13 юни („Музейко“, от 11 до 14 ч), 14 юни (ОКИ Красно село, от 17 до 20 ч).

На 15 юни трупи от Чили, Италия, Бразилия, Барселона и България

ще покажат изкуството си в Пловдив

(Епископска базилика на Филипополис, от 17 до 20 ч). На 16 юни „Театроскоп“ ще акостира в Бругас (Регионална библиотека „П.К. Яворов“, от 17 до 20 ч).

Това е театър за един зрител. „Театроскоп“ няма възрастови ограничения.

Срещаме публика на възраст от 6 до 106 години с техниката Cajа Lambe, Lambe, която е позната повече в Латинска Америка и в Китай.

Това е импресия, театрална ситуация или история, представена в малка сценична кутия. С малки кукли и предмети, съпроводени от музика, осветление и други сценични ефекти. Всяко представление е с продължителност от 3 до 5 минути. Създаването му по нищо не отстъпва на усилията за една продукция за стандартна сцена.“, разказва режисьорът Мария Банова.

Тя стои зад обичани детски спектакли на Art Land като „Писмо до дядо Коледа“

и от години посвещава малките в магията на ръчно изработените кукли с творческите си ателиета. „През последните 30 години Cajа Lambe, Lambe  набира доста популярност в България и всъщност има много творци, които създават прекрасни произведения“, добавя тя.

В рамките на пет фестивални дни, с продължителност от 3 часа на ден, ще бъдат представени от 10  до 16 миниатюри в кутии с различни теми и артисти

Максимално допустимият капацитет за публика в рамките на един час е 100 човека.

Достъпът до събитията ще се случва на кръгъл час, а билети ще се продават на място. При закупуване на пропуска зрителят сам определя часа на влизане, като е препоръчително да отдели поне 30 минути, за да се наслади максимално пълноценно на преживяването.

Проектът се реализира с подкрепата на Национален фонд култура, Столична община и Община Бургас.

 

Актуално

Избрано за вас