С бебе на театър – врабчето Тори ви кани на цял фестивал

С бебе на театър – врабчето Тори ви кани на цял фестивал

Сподели

Всички знаем какво е усещането да си с бебе на театър – при всяко неволно гукане, плач или рязко изпускане на биберон публиката ви гледа лошо и ви кара да се чувствате като досаден натрапник. Ако търсите местенце, където

с вашия мъник наистина ще се чувствате добре дошли,

отбийте се до Гранд хотел София на 29 и 30 април. Тогава врати отваря първия Фестивал на театър за бебета „Тори“.

Организатор е „Арт Ленд“, които вече 15 години развиват своята дейност в областта на кукления театър и творчески занимания за деца.

„Причината да се създаде този фестивал е нуждата от информираност на публиката за съществуване на театър за бебета. Представленията са изградени на база на проучване на емоционалното и физическото развитие на бебета от 0 до 3 годинки, както и на полезността от контакта на децата с различен вид изкуства.“, споделя за artportal.news режисьорът Мария Банова, идеолог на „Тори“. „Тези представления имат няколко основни задачи. Да провокират сетивата на децата чрез музика, визия, движение, аромати. Съпреживяването на дете и родител в театър за бебета е невероятно!“.

Основната цел на фестивала е

да представи на едно място представления за бебета, създадени в последните пет години в София, Пловдив, Бургас и Смолян

Очакват ви два вълнуващи дни за среща на малките зрители от 6 месеца  до 3 годинки с театралното изкуство. Форумът дава възможност за среща и идеен обмен на творци, създаващи театър за бебета.

„Тори” е фестивал на сетивата – експресия от цветове, форми, музика, танц, кукли и много усмивки. Важна част в представленията са емоционалното развитие на детето и възпитаването на естетика.

Символ на фестивала е врабчето Тори
  • ТвориОбичайРадвайсеИграй
  • Тори е също птичка на японски
  • Тори е портала между духовния и материалния свят

Символчето ТОРИ може да си изработите в ателието ни след представленията.Допустимост на публиката е до 25 бебета с родител. Билети се продават тук.

 

Актуално

Избрано за вас