Фестивалът Sundance обяви филмите от програмата си

Фестивалът Sundance обяви филмите от програмата си

Сподели

Макар да изглежда като киното да е доминирано от корпоративни филмови студиа, филмови фестивали като Sundance, който винаги е толерирал творческата свобода и е давал път на независимото кино, ни напомнят, че стойностните некомерсиални продукции не остават незабелязани.

Филмовият фестивал Sundance 2023 ще се проведе

на живо в Парк Сити, Юта между 19 и 29 януари за първи път с пълна програма от 2020 г. насам. Kакто и ще има онлайн излъчване. A Институтът Sundance току-що пусна изчерпателен списък с всички филми от програматa.

Филмите от първия ден са „birth/rebirth“:

психологически филм на ужасите за майчинството, вдъхновен от „Франкенщайн“ на Мери Шели. В центъра на филма са самотна майка и бездетен техник в моргата, които са свързани от връзката си с оживяло момиченце. Проектът е продуциран от Shudder и е подкрепен от института Sundance и Rooftop Films.

Сред филмите от първия ден са „L’Immensità“ („Безкрайността“) с Пенелопе Круз,

„It’s Only Life After All“, „Kim’s Video“.

Както и документалният филм „Little Richard: I Am Everything“, посветен на тази рокенрол икона, която формира света на музиката и поставя основите на този жанр.

„The Longest Goodbye“, „The Pod Generation“ с участието на Чиуетел Еджиофор и Емилия Кларк, „Radical“, „Shayda“, „Sometimes I Think About Dying“, който разказва за Фран.

Тя обича да мисли за смъртта,

разсмива новия мъж в работата, което води до запознанства и още нещо. Но сега единственото нещо, което стои на пътя им, е самата Фран. Още „Run Rabbit Run“ на Сара Снук от сериала „Succession“ („Наследници“). Te ще открият фестивала заедно с гала филма „Blueback“ на Робърт Конъли.

Още двама любимци от „Наследници“ ще имат филмова премиера на фестивала. Никълъс Браун в главната роля в „Cat Person“, базиран на разказ на New Yorker от 2017 г. Другият е Ариан Моайед в

„You Hurt My Feelings“ с Джулия Луис-Драйфус.

Sundance Institute ще проведе встъпителния си благотворителен концерт в нощта на откриването, на който ще бъдат почетени режисьорите Райън Куглър, Никяту Джусу, У. Камау Бел и др.

Актуално

Избрано за вас