Том Джоунс ще пее Sex Bomb на стол в НДК

Том Джоунс ще пее Sex Bomb на стол в НДК

Сподели

Легендарният сър Том Джоунс ще пее пред напълно разпродадена зала 1 на НДК тази вечер. Артистът, който на 6 юни навърши 83, ще изкара част от концерта на стол.

Практиката е често срещана в останалите дати от турнето му Ages & Stages и е напълно оправдана предвид достолепната му възраст.

„Стойката му е леко стегната и е бавен, а 1/3 от близо двучасовия лайв (!) Джоунс изкара на стол.“., пише Houston Press след концерта в Остин през май. „Но гласът на Джоунс е завладяващ, искрящ, почти изцяло необременен от възрастта. Стабилен и мощен!“.

Сетлистът на Джоун няма да бъде носталгична разходка из старите шлагери от последните 5-6 десетилетия.

Разбира се, класики като It’s Not Unusual и What’s New Pussycat ще зарадват публиката, но в прекроен аранжимент. Ще чуем и 7 от 12-те песни в последния албум на сър Джоунс Surrounded By Time (2021). Той включва колекция от кавъри на любима музика.

Предишното гостуване на изпълнителя на Sex Bomb бе четири години по-рано в Пловдив.

Томас Джоунс Удуърд е роден в миньорското градче Понтиприд в Уелс, но от малък знае, че иска да стане певец. Във Великобритания е смятан за национално съкровище, а през 2006 г. вече покойната кралица Елизабет II го провъзгласява за рицар. Последният му, 42-и студиен албум Surrounded By Time излезе преди по-малко от две години и включва песни, написани от Боб Дилън и Кет Стивънс.

Том Джоунс открива любовта си към музиката на 12-годишна възраст –

по времето прекарано под карантина, докато се възстановява от туберкулоза

Преди да пробие в шоубизнеса, е работил всичко възможно – от общак във фабрика за ръкавици до строител.

Неговият мениджър Гордън Милс го преименува на „Том Джоунс“, за да се възползва по популярността на едноименния филм, спечелил „Оскар“ през 1963 г. Първият хит на изгряващата звезда е It’s Not Unusual през 1965-а – годината, в която изпълнява и популярните филмови теми към What’s New Pussycat?  и Thunderball.

София е част от спирките на турнето Ages & Stages благодарение на Fest Team.

Фотокредит откриваща снимка:  Raph_PH/Wikimedia Commons

Актуално