Киану Рийвс влиза в нов екшън на режисьора на „Джон Уик“

Киану Рийвс влиза в нов екшън на режисьора на „Джон Уик“

Сподели

Все още не е ясно дали и кога ще видим „Джон Уик 5“. Въпреки това обаче звездата и режисьорът на четирите филма за Уик отново работят заедно. Източници на GFR разкриха, че Киану Рийвс отново ще се съюзи с дългогодишния си сътрудник Чад Стахелски. Причината е предстоящият екшън трилър „Cipher“. Подобно на сагата „Уик“, Рийвс и Стахелски ще направят „Cipher“ за Lionsgate, предава БГНЕС.

„Cipher“ ще бъде част от същия екшън жанр като филмите за Джон Уик. От заглавието обаче става ясно, че Киану Рийвс няма да играе същият тип убиец. Вместо това той ще влезе в ролята на опитния агент Алекс Стийл, който се надпреварва с времето. Той ще има задачата да разшифрова сложен код, който е ключът към предотвратяването на глобална кибератака, организирана от неизвестна организация.

Като се има предвид кастингът на Киану Рийвс в главната роля, „Cipher“ може да се окаже огромно изпитание за режисьорския диапазон на Стахелски. Още преди филмът да излезе по кината, несъмнено ще има много фенове и критици, които ще го отхвърлят, определяйки го  като клонинг на „Джон Уик“. Като режисьор на екшъни, известен с отличителния си стил, Стахелски ще трябва да докаже своята иновативност, за да отличи „Cipher“ от филмите за Уик.

Фото кредит откривща снимка: Karwai Tang/WireImage

Актуално