Мемоарите на Бритни Спиърс оглавиха „Ню Йорк Таймс“

Фото кредит: Britneybook.com/Getty/PinkNews

Мемоарите на Бритни Спиърс оглавиха „Ню Йорк Таймс“

Фото кредит: Britneybook.com/Getty/PinkNews
Сподели

„Жената в мен“ на Бритни Спиърс и „Приятели, любовници и голямото ужасно нещо“ на Матю Пери са на върха на класациите за книги в световен мащаб. Новата вълна от сурови, емоционални мемоари на знаменитости дава уникален поглед върху живота на звездите.

Мемоарите на Пери предоставиха на феновете поглед към психиката му и промениха представата за актьора на мнозина. Освен с любимия саркастичен герой, който познаваме от „Приятели“, читателите се запознават и с неговите борби, мнението му за Холивуд и дори мислите му за бъдещето.

„Любов и смелост, човече – двете най-важни неща.

Вече не се движа напред със страх –

движа се напред с любопитство“, пише актьорът в книгата.

Това са неща, които рядко виждаме или чуваме от знаменитостите, чийто живот и публичен облик са внимателно шлифовани от екипи от мениджъри, стилисти и публицисти. Дори известните, които са активни в социалните медии, предоставят на феновете си частична информация за личния си живот. През последното десетилетие множество изключително лични мемоари на различни звезди се превърнаха в бестселъри, спечелиха литературни награди.

Бритни Спиърс – „Жената в мен”

Когато автобиографията на Бритни Спиърс – „Жената в мен“, беше пусната в продажба през октомври, тя моментално се превърна в най-продаваната книга в Amazon. Тази седмица тя дебютира на първо място в списъка на бестселърите на „Ню Йорк Таймс“. Мемоарите на актьорите Джон Стамос и Джейда Пинкет Смит също спечелиха места в престижния списък.

В книгата си Спиърс разказва за възхода си от малкия град Луизиана до статута на мегазвезда. Преминава се през темата за скандалното съдебно решение за настойничество от 2008 г. То предостави на бащата на Спиърс власт над финансите и ежедневието ѝ.

Някои от най-пикантните подробности от книгата попадат в медиите в седмиците преди публикуването на мемоарите:

болезненият аборт вкъщи,

който преживява, както и нощта, в която обръсва главата си пред тълпа папараци с фотоапарати.

Други събития като раждането на двамата ѝ синове от  Кевин Федърлайн са преобразени от разказа на Спиърс. Тя описва борбата си с депресията и самотата, която е изпитвала, докато е на върха на славата, предаде BBC.

Точно този вид интимни подробности привличат читателите, карайки ги да се чувстват така, сякаш само те са посветени в тайните на известните. За мнозина тази връзка е предизвикателство към предварителните им представи за известните автори.

За силата на тези книги говори фактът, че продажбите на „Приятели, любовници и голямото ужасно нещо“ на Пери

нараснаха след новината за смъртта му

и дори изместиха Спиърс от първото място в Amazon. Опитвайки се да преживеят преждевременната кончина на знаменитост, с която много фенове се чувстваха дълбоко свързани, е логично собствените думи на Пери да се превърнат в източник на утеха.

Мемоарите на знаменитостите са най-близкото достояние на много хора не само до славата, но и до вътрешния живот на човек, който от разстояние е бил източник на забавление, вдъхновение и дори в известен смисъл постоянен спътник.

Фото кредит: Britneybook.com/Getty/PinkNews

Актуално

Избрано за вас