Пол Маккартни стана първият британски музикант милиардер

Снимка: Los Angeles Times

Пол Маккартни стана първият британски музикант милиардер

Снимка: Los Angeles Times
Сподели

Пол Маккартни стана първият британски музикант милиардер, предаде БТА, цитирайки АФП.

Вестник “Sunday Times“ публикува традиционния си годишен списък с най-богатите хора във Великобритания. Класацията показва

тенденция за намаляване на броя на милиардерите в страната.

Според класацията на най-богатите 350 души във Великобритания на британското издание, 82-годишният Пол Маккартни се изкачва до 165-то място с приходите от многобройните си концерти и авторските си възнаграждения.

Печалбите му се увеличиха и благодарение и на Бионсе,

която включи в последния си албум песента на „Бийтълс“ Blackbird.

Снимка: Los Angeles Times

Класацията показва, че във Великобритания има общо 165 милиардери.  Това е с шестима по-малко от миналата година и с 12 души по-малко от рекордните 177 милиардери през 2022 г. Вестникът отбеляза, че „богатите хора започват да напускат страната.“

Сред причините, посочени от вестника, са размерът на данъците, които са се повишили през последните години, както и фактът, че Лондонската фондова борса привлича по-малко капитали.

Общото богатство на 350-те най-богати хора в страната също спада – от 796,5 млрд. британски лири (929 млрд. евро) на 795,3 млрд. британски лири (927,7 млрд. евро).

Това е в резултат на повишаването на лихвените проценти, инфлацията и забавянето на икономиката.

Снимка: Times

Гопи Хиндуджа, занимаващ се с различни дейности като финанси, енергетика и информационни технологии, все още е начело на списъка на милиардерите,

оценено на 37 млрд. британски лири.

Леонард Блаватник, който контролира “Warner Music Group“ и музикалната платформа “Deezer“ е на второ място с 29,2 млрд. британски лири. На трето място са бизнесмените Саймън и Дейвид Рубен с 24,9 млрд. британски лири.

Крал Чарлз III е на 258-о място с 610 млн. британски лири.

Сред новите участници в класацията са пилотът от Формула 1 Люис Хамилтън и синът на бившия министър-председател Тони Блеър – Юън Блеър, който е предприемач.

От света на шоубизнеса в списъка на най-богатите британци попадат авторката на поредицата за Хари Потър Дж.К.Роулинг със състояние от 945 милиона британски лири. Също така и сър Елтън Джон с 470 милиона британски лири.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас