Depeche Mode: Без призраци в добрата музика

Кадър: Depeche mode SME, Columbia

Depeche Mode: Без призраци в добрата музика

Кадър: Depeche mode SME, Columbia
Сподели

Британските легенди Depeche Mode се завръщат! Преди дни групата пусна абсолютно брилянтно ново парче. Ghosts Again е част от предстоящия албум Memento Mori, който трябва да излезе на 24 март 2023. Във стилното черно-бяло видео  Дейв Геън и Мартин Гор играят шах на покрив над  космполитен град.

После пренасят музикалната си приказка в гробище

Ghosts Again е 4-минутна визитка на всичко, което Depeche дадоха на феновете си за 30 години на сцена. Британски аристократизъм в звученето (въпреки че родината им последна отваря сцени и класации за тях). Гласът на Геън, който като проповедник усмирява ангели и демони. Музиката на Гор, която приласкава душите на аналоговите поколения със синт-поп от друго измерение. С Ghosts Again бандата дава категоричен знак, че в добрата музика няма място за призраци.

Momento Mori е първият албум на групата след като

Анди Флетчър почина от дисекция на аортата

 

„Започнахме работа по този проект в началото на пандемията и темите му бяха пряко вдъхновени от това време. След смъртта на Флетч решихме да продължим, тъй като сме сигурни, че това е, което той би искал, и това наистина придаде на проекта допълнително ниво на смисъл.“, споделя Мартин Гор в интервюта.

„Флетч щеше да хареса този албум“, добавя Геън. Неслучайно в превод от латински името на албума означава:

„Помни, че си смъртен“

Световното турне на Depeche Mode започва  ще започне в Сакраменто, Калифорния, на 23 март, и  ще се прехвърли в Европа от средата на май.

Актуално

Избрано за вас