Японските изкуства: маратон в „Топлоцентрала“

Японските изкуства: маратон в „Топлоцентрала“

Сподели

Японските изкуства: маратон в „Топлоцентрала“ тази неделя (18.09) от 11:00 до 21:00 ч.

Ако се разходите тази неделя ще имате възможност да се пренесете в Япония,

благодарение на Маратон на японските изкуства. Събитието е част от Лятна програма на Столична община. Ето какво казват организаторите на инициативата:

Ако обичате Япония и японската култура,

ако са ви интересни японските изкуства, ако искате да научите повече за тънкостите на оригамито и шодо калиграфията, както и за философията на бойното изкуство айкидо, или пък да преживеете магията на уникалния японски куклен театър

„Такеда“ – значи това събитие е за вас!

В рамките на един цял ден ще имате възможност да присъствате на редица инициативи, изложби, работилници, свързани с Япония и японските изкуства. Програмата включва Оригами клас – която открива маратона. Театралната формация

„Сенджу“ ще представи кукления спектакъл

„Дъщерята на Самурая“, след което ще последва и беседа с формацията, която ще включва разговор и на тема за японските марионетки.

Още две работилници, в унисон с

японската култура, ще са тази по калиграфия и демонстрация на бойното айкидо изкуство. Входът на всички събития е свободен.

Мястото, на което ще се проведе събитието е сърцето за артистични събития в София – Регионален център за съвременни изкуства „Топлоцентрала“.

Проектът Топлоцентрала е съвместна инициатива на група артисти от независимата артистична сцена и Столична община, която стартира през 2014 г. с основната идея да трансформира бившата топлоцентрала на НДК, построена през 1981, в Център за съвременни изкуства от модерен европейски тип.

Актуално