Спомени от Met Gala: Kои са най-знаковите моменти от парада на суетата?

Снимка: REUTERS, Brendan Mcdermid

Спомени от Met Gala: Kои са най-знаковите моменти от парада на суетата?

Снимка: REUTERS, Brendan Mcdermid
Сподели

През годините на червения килим на Met Gala са запечатани незабравими моменти на знаменитостите – от сложния стриптийз на Лейди Гага до завладяващото изпълнение на Риана върху маса за хранене. Толкова много емоции, а дори все още не сме споменали за нестандартните им пищни тоалети. Разходете се по алеята на спомените от бала на музея „Метрополитън“.

Снимка: Sean ZanniGetty Images
Doja Cat разкрива котешката си природа

Doja Cat издигна модната трансформация на съвсем ново ниво с визията си от 2023 г. Tя пристигна облечена като любимата котка на покойния Карл Лагерфелд – Choupette, в рокля с ръчно изработени мъниста и качулка с уши, съставена от творческите директори на Oscar de La Renta. През тази година тя отново носеше един от най-нестандартните тоалети – кърпа за баня, съчетан с размазан грим и хавлия за глава.

Снимка: Kristina Bumphrey/WWD via Getty Images

Смел ход през миналата година предприе и Джаред Лето. Актьорът беше избрал бял пухкав котешки костюм, който покриваше и лицето му, оставяйки гостите и зрителите да се чудят кой се крие под маската.

Снимка: Getty Images
Ким Кардашиян облече роклята на Мерилин Монро

В ход, който зарадва феновете и разгневи модните консерватори, Ким Кардашиян се обръща към музея Ripley’s Believe It Or Not в Орландо, за да

вземе назаем един много специален експонат:

прилепналата по тялото рокля Jean-Louis, с която Мерилин Монро прави серенада на Джон Ф. Кенеди на рождения му ден през 1962 г.

Снимка: Getty Images
Лейди Гага се разголи напълно

Просто няма думи за изпълнението, което Лейди Гага направи на Met Gala 2019. Актрисата и певица се появи в рокля Brandon Maxwell с фуксия и 25-метров шлейф, припомня Vogue. Тя сваляше слой след слой, докато не остана на стъпалата на Met по бельо, мрежести чорапи и високи токчета.

Снимка: Getty Images
Джаред Лето носеше собствената си глава като аксесоар

Защо да се придържаш към бижута или часовници, когато можеш да минеш по килима на Met Gala, държейки собствената си глава? Точно това направи Лето през 2019 г. с любезното съдействие на Gucci. Отрязаните глави се появиха за първи път на модния подиум през есента на 2018 г.

Снимка: Getty Images
Джейдън Смит донесе растите си на червения килим

Няколко седмици преди да присъства на Met Gala, посветена на празника „Rei Kawakubo/Comme des Garçons: Art of the In-Between“, Смит отряза растите си за роля във филма „Живот за една година“. Те обаче получиха повторна възможност да блеснат, появявайки се на червения килим, където той ги носеше в ръка. „Не можех да доведа сестра си като придружител – обясни тогава малко загадъчно Смит,затова доведох косата си“. Може би в знак на почит към нейния хит „Whip My Hair“?

Снимка: Getty Images
Бионсе се появи сама на червения килим след премиерата на „Lemonade“ през 2016 г.

След като Бионсе направи премиерата на революционния си албум „Lemonade“, певицата беше обект на множество спекулации, особено по отношение на състоянието на брака ѝ с Джей Зи. Около седмица по-късно кралица Бий изненада всички, като се появи сама на червения килим на Met Gala, облечена в гол латексов модел на Givenchy.

Снимка: Mike Coppola/Getty Images
Риана танцува върху маса през 2015 г.

Риана може и да е дала началото на мемоарите по време на Met Gala 2015 със златната си рокля Guo Pei с кожа, но другият ѝ най-голям момент за вечерта беше, че започна изпълнението на песента си „Bitch Better Have My Money“ върху маса за вечеря. А видяхте ли жълтата рокля, с която се появи на червения килим преди няколко години?

Снимка: Getty Images
Лив Тайлър и Стела Маккартни се държат непринудено през 1999 г.

Как да разбереш, че наистина си рок кралска особа? Когато можеш да се появиш на Met Gala с тениска, която сам си изработил.

Снимка: Getty Images
Кейти Пери „се превърна в ангел“

За „Heavenly Bodies“ Кейти Пери се появи на сцената на Met, облечена в нестандартно творение на Versace с ангелски крила. За да стигне до мястото на събитието, се нуждаеше от открит автомобил. Това не е първият път, в който певицата събира погледите по време на бала.

Снимка: Sean Zanni/Patrick McMullan via Getty Images

Пери буквално озари залата, когато се появи като блестящ полилей в Moschino by Jeremy Scott. Съдията от American Idol надмина себе си, когато се преоблече в костюм на чийзбургер в рамките на галата.

Снимка: NOAM GALAI/GA/THE HOLLYWOOD REPORTER VIA GETTY IMAGES
Lil Nas X

Оставете на Lil Nas X да доминира по килима на Met Gala. Mузикантът, носител на „Грами“, се появи облечен само в металически прашки, искряща сребърна боя за тяло и тонове кристали и перли „Сваровски“ (които покриваха буквално всичко от главата до пръстите на краката му). Той премина на следващото ниво с подходяща маска за очи и маникюр с бижута.

Актуално

Избрано за вас