В деня на Star Wars, Кари Фишър получава звезда на Алеята на славата

В деня на Star Wars, Кари Фишър получава звезда на Алеята на славата

Сподели

Покойната филмова легенда Кари Фишър ще получи посмъртно звезда на Алеята на славата.

Това ще се случи днес в Холивуд, когато феновете по света отбелязват деня на „Междузвездни войни“.

Общоприетата фраза по този повод е „Нека четвъртият е с теб“.

Игра на думи, дошла от най-известната филмова реплика от сагата „Нека силата да бъде с теб“.

Фотокредит: StarWars.com

Актрисата, която почина през 2016 година, досега нямаше своя звезда на холивудската Алея на славата. Феновете отдавна водят кампания Фишър да я получи. След смъртта ѝ те направиха собственоръчно такава звезда, за да ѝ отдадат почит.

Фишър е една от най-обичаните героини от поредицата „Междузвездни войни“. На Алеята на славата има и други имена от сагата – на Харисън Форд (Хан Соло) и Марк Хамил (Люк Скайуокър).

Всички звезди от триото са разположени на блок 6800 на булевард „Холивуд“ в Лос Анджелис, близо до мястото, където през 1977 г. дебютира оригиналният филм на Джордж Лукас.

Задават се три нови филма от сагата „Междузвездни войни“

Фишър изигра Лея Органа. В продължение на шест филма, героинята се превърна от принцеса в генерал, водещ силите на доброто в борбата срещу деспотични режими, целящи да контролират една далечна галактика.

Нейната дъщеря – актрисата Били Лурд, ще приеме звездата от името на майка си на церемония късно тази вечер. Церемонията ще бъде излъчвана онлайн.

Фишър получава 2754-ата звезда на холивудската Алея на славата.

Звездите на Алеята на славата се дават на звезди, които са предварително номинирани, а за създаването на звезда и нейното поддържане вече се изисква такса от 75 000 щатски долара, пише „24 часа“.

Хан Соло и Лея греят в AI трейлър на Уес Андерсън

Актуално

Избрано за вас