Как да се справим с тежестта в стомаха след преяждането по Великден?

Снимка: Pixabay

Как да се справим с тежестта в стомаха след преяждането по Великден?

Снимка: Pixabay
Сподели

Празничните почивни дни идват и си отиват бързо, но това, което остава, е чувството на тежест в стомаха ни след преяждането с козунаци, курабийки и яйца. Как да се справим с него? Отговорът е – детоксикация. Заложете на вкусни и здравословни храни, които ще ви помогнат да се сбогувате с подуването и неприятната тежест.

Снимка: Pixabay
Броколи

Броколите са идеалното допълнение към следвеликденската ви диета. Чрез тях ще успеете да ускорите естествената  детоксикация на организма си. Те имат много антиоксидантни свойства, които помагат да защитите тялото си и да се отървете от всички токсини в организма си. Съдържа и фитонутриенти, които помагат за стимулиране на естествения процес на детоксикация на организма.

Снимка: Pixabay
Червено цвекло

Известно с наситения си цвят, антиоксидантните и противовъзпалителните си свойства,

цвеклото е пълно с магнезий, желязо и витамин С,

което го прави идеалната храна за детоксикация.

Снимка: Pixabay
Лайм

Лаймът е отлично допълнение към диетата ви, ако искате да пречистите тялото си. Това се дължи до голяма степен на високото съдържание на витамин С, който доказано помага на организма да се детоксикира по естествен начин. Освен това – лаймът може да помогне за

възстановяване на рН баланса

и да подобри функционирането на имунната система. Всичко това се дължи на алкалния му ефект.

Снимка: Pixabay
Джинджифил

Ако сте установили, че стомахът ви е малко чувствителен след преяждането с нездравословната храна през уикенда, опитайте да включите малко джинджифил в диетата си. Той

съдържа голям брой антиоксиданти,

които могат да подпомогнат храносмилането и да успокоят стомаха ви. Така ще се отървете от подуването на корема и газовете.

Снимка: Pixabay
Авокадо

Богато на есенциални мастни киселини, авокадото може да подпомогне организма, като предотврати усвояването на нездравословни мазнини. То също така може да доведе да понижаване на холестерола, Консумирайки го, подпомагате процеса по детоксикация на синтетичните химикали от черния си дроб.

Не забравяйте да заредите хладилника и килера си с изобилие от пресни и здравословни продукти, за да върнете тялото си към здравословния начин на живот.

Актуално

Избрано за вас