Любо Киров пее с оркестъра на Чарлс III в София

Любо Киров пее с оркестъра на Чарлс III в София

Сподели

Гласът на Любо Киров ще звучи на специална сцена под звездите под акомпанимента на  класиците от English Chamber Orchestra. Изпълнителят е личен избор на бенда, чиито патрон е Чарлс III.

Каквo ще чуем от Любо пред катедралния храм “Свети Александър Невски” на 13 юли все още не е ясно

Факт е обаче, че има приятна символика в избора на артист с неговата духовност и локацията на мястото за шоуто. Киров е предпочетен пред други наши изпълнители заради диапазона на гласа и разнообразния си репертоар, споделят организаторите.

Рокаджия по душа, барабанист, текстописец и продуцент, Любо

има опит в изпълнения с класически оркестър, но за първи път ще дели сцена със световноизвестна формация от такъв мащаб

„За мен е чест да бъда част от галавечерта с English Chamber Orchestra! Това е един от престижните европейски състави за класическа музика”, коментира изпълнителят на годината от последната церемония на „БГ Радио“.

От 1977 г. британският оркестър има за патрон принц Чарлс III, както и привилегията да свири на множество събития от важност за кралското семейство.

В сетлиста ще бъдат включени произведения на класици като Моцарт, Хендел, Бах и Елгар, както и популярни произведения на британски композитори. Програмата ще бъде удостоена с присъствието на млади български таланти, които ще изпълнят специално разработени български народни песни под акомпанимента на English Chamber Orchestra като реверанс към родната публика.

В концерта под открито небе ще вземат участие 21 музиканти,

виртуози на струнни и духови инструменти. Един от специалните гости на сцената ще бъде магичната цигуларка Стефани Гонли, която е лидер на English Chamber Orchestra от началото на 90-те и действащ професор по цигулка в Guildhall School.

Актуално

Избрано за вас