„Марвел“ се отказва от актьора Джонатан Мейджърс след присъда за насилие

Снимка: AP

„Марвел“ се отказва от актьора Джонатан Мейджърс след присъда за насилие

Снимка: AP
Сподели

„Марвел“ и „Уолт Дисни“ прекратиха договорите си с актьора Джонатан Мейджърс часове след като съдът го обяви за виновен за тормоз и физическо насилие, предава АП.

Срещу Мейджърс, който беше смятан за едно от бъдещите лица на супергеройските филми на „Дисни“ и „Марвел“ преди да избухне скандалът, бяха повдигнати две обвинения за нападения и две в тормоз над бившата си приятелка Грейс Джабари.

Шестчленен състав от съдебни заседатели го призна за виновен по едно обвинение в нападение и едно за тормоз. Той беше оправдан по другите обвинения. Присъдата е произнесена след двуседмичен процес в щатския съд в Манхатън.

Мейджърс ще бъде осъден на 6 февруари.

Той е заплашен с до една година затвор,

но прокурорите не са посочили каква присъда планират да поискат.

Мениджърската компания на Мейджърс – фирмата, която осигуряваше пиарът му и няколко рекламодатели се отказаха да работят с него, след като беше арестуван.

„Дисни“ го отстрани и от новия филм Magazine Dreams.

След обявяването на решението на съдебните заседатели студиата „Марвел“ също отказаха да работят с него.

Преди ареста му през март Мейджърс беше определян като ключова фигура във филмовата вселена на „Марвел“. Студиото, собственост на „Дисни“, изгради цялата си текуща история около ролята на Мейджърс като Канг Завоевателя. Пътуващият във времето злодей участва в тазгодишния филм „Ант-мен и Осата: Квантумания“, както и в двата сезона на „Локи“, и

щеше да оглави „Отмъстителите: Династията Канг“,

планиран за 1 май 2026 г. Филмът все още е във фазата на сценария и снимачния процес не е започнал.

„Марвел“ може да поеме по два пътя – или да смени актьора, или да промени фокуса си и да се съсредоточи върху друг злодей.

Освен в „Квантумания“, той участва в „Крийд III“ през 2023 г. За пръв път изгрява с филма „Последният чернокож в Сан Франциско“, а след това се снима в „Отдаденост“, „Страната на Лъвкрафт“, „По-трудно падат“ и „Da 5 Bloods“.

Актуално

Избрано за вас