Любо Киров и „Молец“ са големите победители на наградите на „БГ Радио“

Любо Киров и „Молец“ са големите победители на наградите на „БГ Радио“

Сподели

Любо Киров и „Молец“ са големите победители на церемонията по връчването на годишните награди на „БГ Радио“. В дъждовната вечер в зала „Колодрум“ в Пловдив за тях заваляха  статуетки в съотношение 2:4 в част от ключовите категории.

След като „Целуни ме“ се превърна в най-продаваното заглавие на бг пазара за 2022 г, то заслужено взе отличието и за най-добър албум.

Артистът с рокендрол душа и джедайско перо за текстове бе обявен и за изпълнител на годината

Феновете чуха премиерно и новият сингъл на Любо „Восъчен герой“, който дава заявка за втвърдяване на звука в репертоара му. Песента е най-доброто, което би се получило при среща на прогресив титаните Toto и категоричните като инфаркт в рока Foo Fighters.

Крис Макаров и Юлиан Славчев, които за една година извървяха пътя от гаражно дуо до притегателен център в зали с капацитет от 3000 души, взеха микрофончето за бг дует. В речта си както винаги бяха кратки, смислени и с намигване към релността.  „Благодарим на публиката, че се имаме. За нас е чест, че получаваме тази награда от братя Аргирови. Легенди като тях ми показват, че не съм сбъркал с прическата.“, каза Юли.

„Молец“ предизвикаха абсолютен фурор в залата преди да бъдат обявени за победител в категория „дебют“

6 000 започнаха да скандират  името им, преди Мила Роберт и Ваня Щерева да отворят вълшебния плик и да обявят неизбежното. Подкрепени от бенд, Крис и Юли изневериха на масово предпочитаният за вечерта плейбек и направиха разбиващо смирено изпълнение на хита си „7 дни“.

Песента, за която Крис се пошегува „че звучи по сто пъти тази вечер, все едно нямаме други“, им донесе микрофонче и за „БГ текст“.

„Молец“ затвърдиха хегемонията си на наградите на „БГ Радио“ и с четвърта победа –

този път за видеото към „7 дни“. Режисьорът Крис Захариев, който е с дуото от самото му създаване, благодари на дядо си, дошъл до Пловдив специално за церемонията.

Безспорен гвоздей на вечерта бе появата на Лили Иванова, на която медията връчи награда за „Най-велик поп изпълнител на всички времена“.

Статуетката се дава еднократно и ексклузивно за Лили в качеството й на изключително културно богатство за страната ни

„Благодаря на „БГ радио“, които пускат само българска музика. Това е изключително важно за нас като нация. Тази награда е прекрасна. Но най-скъпата ми награда сте вие – моята публика.“, каза поп легендата.

Лили Иванова бе символ на класа и съвършенство от първия изпят тон, през обживяването на 360-градусовата сцена от всяка възможна точка, до последния поклон.

Енергични, зашеметяващи в смиреността и в професионализма си – така изглеждат музикалните аристократи от световна класа, какъвто е и Лили

Разтърсващо за вечерта бе премиерното изпълнение „Ако утре няма днес“ на Миро и Мария Илиева. Дуетът им е изпълнено обещание на Миро от миналогодишната церемония на „БГ Радио“, в която той се закле да направи песен с най-добрата изпълнителка.

Застинали зад два рояла, Миро и Мария Илиева бяха поети в движение. Вокални худжоници, изповедници и кълба от чиста енергия, която зареди залата до краен предел.

Преди това Миро се качи на сцената и като победител в категория „БГ песен“ за „Повече“ с Алма.

Денс хитът на лято 2022 г им донесе микрофонче и за „БГ комбинация“.

Папи Ханс и Орлин Павлов връчиха микрофончето на Михаела Маринова за най-добра изпълнителка.

Призът за „БГ група“ отиде при „Керана и космонавтите“. Призът за „БГ вдъхновител“ на името на Анна-Мария Тонкова отиде при забележителния текстописец Александър Петров.

„Искам да ви пожелая да сте каквито сте и правете каквото обичате“, каза маестрото. Церемонията, която мина под мотото „Бъди какъвто си“, бе закрита с емблематичната песен на „Тангра“.

Актуално

Избрано за вас