Малък градски театър „Зад канала“ представя „Сцени от един семеен живот“ за последен път на сцената

Малък градски театър „Зад канала“ представя „Сцени от един семеен живот“ за последен път на сцената

Сподели

Каква е формулата на щастливото съжителство в едно семейство? Отговорът на този въпрос ще научи публиката на спектакъла „Сцени от един семеен живот” на Малък градски театър „Зад канала“.

Постановката, дело на Ингмар Бергман, проследява живота на Мариане и Юхан – образцово семейство, което попада пред обектива на репортер, проучващ брачния съюз. Привидно персонажите (в ролите Анастасия Лютова, Пенко Господинов, Христо Пъдев и Весела Бабинова) да изглеждат като перфектна двойка.

Историята им оживява пред почитателите на театъра, благодарение на режисьора Крис Шарков. Той съумява да разкрие, че дори да семейният живот да изглежда щастлив, под „повърхността“ могат да се крият сериозни проблеми, които да доведат до разпадането на един брак.

В пиесата може да видите още Каталин Старейшинска, Стоян Младенов и Таня Пашанкова. Музиката е дело на Асен Аврамов, а сценографията на Никола Тороманов-Фичо.

„Сцени от един семеен живот” е част от репертоара на Малък градски театър „Зад канала“ от 2019 г. Тя е изиграна над 30 пъти, а на 01.11 (сряда) зрителите ще могат да я видят за последен път.

Билети могат да се закупят онлайн и от касите на културната институция.

Почитателите на сценичното изкуство могат да се насладят и на премиерните заглавия на Малък градски театър „Зад канала“. Сред тях са „Хайде да се трепаме“ и „Портокал с часовник механизъм“. „Капан за самотен мъж“ и „Червено и черно“ също не бива да бъдат пропускани.

Специално внимание трябва да бъде обърнато и на

постановката „Джъмпи“.

Авторът ѝ Ейприл де Анджелис описва взаимоотношенията на родителите на около 50 години и техните деца в края на тийнейджърството. За целта тя разчита на проникновение и много хумор.

„Номинираният за престижната награда „Лоурънс Оливие“ текст предоставя възможност за ярки актьорски превъплъщения, в които комичното и драматичното се преплитат“, смята режисьора Стоян Радев.

В постановката взимат участие актьорите Василена АтанасоваЕмил КотевСара ДрагулеваЖени Александрова-ЛечеваАлександър КарасанскиЛеонид ЙовчевХристина КараивановаИвана Крумова и Стоян Младенов.

Фото кредит: Малък градски театър „Зад канала“

Актуално

Избрано за вас