„Принципът на несигурността“ изследват Силвия Петкова и Димитър Баненкин

Снимка: Theatro "Отсам канала"

„Принципът на несигурността“ изследват Силвия Петкова и Димитър Баненкин

Снимка: Theatro "Отсам канала"
Сподели

Николай Волев е режисьор, сценограф, художник по костюмите, музикален оформител и дизайнер по осветлението на театралната постановка „Принципът на несигурността” по пиесата на британския драматург Саймън Стивънс в Theatro “Отсам канала”, съобщават от културната институция.

Премиерата на спектакъла е на 21 февруари.

В ролята на американката Джени ще видим Силвия Петкова, а лондончанинът Алекс ще бъде Димитър Баненкин. Пиесата разказва за сложните им взаимоотношения, вариращи между отблъскване и страст, между омраза до любов, предаде „Площад Славейков.“

„Но какво е любовта? – се питат те. Ха сега де!?! А нима има човек, който не си е задавал този въпрос? Едва ли. И всеки от нас си има своето мнение. Лично на мен най-много ми допадат думите на един мъдър писател: „Вярвам в теб напълно. Ти си най-скъпият ми човек. Моята причина да живея“, казва за „Принципът на несигурността“ Николай Волев. 

Той  е известен като филмов режисьор и автор на някои от култовите български филми. Сред тях са „Двойникът“, „Господин за един ден“, „Да обичаш на инат“, „Маргарит и Маргарита“. В професионалното му портфолио влиза и  документалната лента „Дом № 8“.

 През 2018 година поставя за първи път в театъра „Сексът – начин на употреба” на Дарио Фо и съпругата му Франка Раме. Всички 27 роли в пиесата авангардният режисьор поверява само на една актриса – Кристина Топалова.

Актуално