Бъдете здрави на всяка възраст, консумирайки тези храни

Снимка: Pixabay

Бъдете здрави на всяка възраст, консумирайки тези храни

Снимка: Pixabay
Сподели

Качеството на живот зависи не от възрастта, а от храненето и движението. Навършите ли 40 трябва леко да коригирате начина си на хранене, за да сте спокойни, че промените в тялото няма да се отразят на здравето ви. Освен редовното движение – разходки, танци, пилатес, фитнес или друго, което ви доставя удоволствие, е хубаво да изключите окончателно от менюто си полуготовите храни и газираното, да намалите алкохола до стилните чаша вино от време на време ида наблегнете на няколко храни, които ще ви помогнат да сте във форма.

Череши

Черешите помагат срещу подагра и артрит. Те съдържат антиоксиданти, които се грижат за здравето и красотата ви. Закусвайте с тях сутрин, яжте ги и за следобедна закуска.

Снимка: Pixabay
Овесени ядки

Предимствата на овесените ядки са изключително големи. Освен че се грижат за доброто здраве на стомаха ви, те намаляват холестерола. Нужни са ви едва 3 грама, които да добавите към киселото мляко, което също трябва редовно да приемате. Нека да са фино смлени, за да не затормозявате червата си.

Снимка: ARX0NT//GETTY IMAGES
Мляко

Помага да намалите загубата на мускулна маса, което става факт след навършване на 50. В млякото се съдържа и така важния за костите калций.

Домати

Доматите съдържат ликопен, който се бори с образуването и разпространението на ракови клетки и предпазва артериите от атеросклероза. Ликопенът се усвоява по-добре, когато доматите са сготвени, така че доматените сосове трябва да станат вашата нова стихия.

Снимка: Pixabay
Риба

Забравете за сьомгата, защото тя далеч не е единственият източник на омега-3 мастни киселини, съветват от edna.bg. Риба тон, сом, шаран, бяла риба също са варианти да си доставите така необходимите мастни киселини, които са полезни за сърцето и кръвното налягане.

Снимка: Pixabay
Бадеми

Бадемите помагат срещу диабет и намаляват холестерола. Доказват го 22 възрастни доброволци, приемали по 60 гр бадеми всеки ден в продължение на 4 седмици. Лекарите отчели намаляване с 9% на нивото на кръвната захар и повишаване на добрия холестерол за сметка на лошия.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас