Ройшийн Мърфи – част от женската поп инвазия в Burgas Summer Live

Ройшийн Мърфи – част от женската поп инвазия в Burgas Summer Live

Сподели

Изключителна рядкост е да обикнеш артист, който на сцената прилича или на зле сварено яйце, или на монахиня върху скутер със спукана гума, но Ройшийн Мърфи печели. Ирландската диско дива е част поп женската поп-инвазия на Burgas Summer Live и

ще акостира на пристанището на 6 август със собствен бенд

Ройшийн е идвала няколко пъти в София и винаги е пренасяла в друго измерение феновете с денс еклектиката в звученето си и оригинални модни решения.  На феста в Бургас тя ще представи тракове от последния си албум Róisín Machine, който излиза през 2020 г. Той кротко се развива две десетилетия и е в сътрудничество с DJ Parrot,  известен още като Crooked Man. Сред песните в него са Narcissus, Incapable и Murphy’s Law, We Got Together и Something More.

Мощното женско присъствие на 6 август ще продължи да се разгръща с Morcheeba и Софи Елис-Бекстър.

Кокетката на брит-поп стъпва на световния дансинг в далечната 2000 г с Groovejet на думетровия DJ Spiller. Българската публика я познава отлично с

Murder on the Dancefloor – хит, който изскачаше и от кофичките с кисело мляко

в периода 2001-2003. Бекстър стига с лежерно темпо до дебютния си солов албум Read My Lips чак през 2011 г.  И продава  повече от два милиона копия по цял свят. Изпълнени у дома, по време на локдауна, с петте й сина и записани от съпруга й, нейните Kitchen Discos достигнат до 40 милиона души по света.

Без особена нужда от представяне у нас отново идват любимите Morcheeba. Английската електронна група, в момента – дуо, е създадена в средата на 90-те години с вокалист и основатели Скай и братята Пол и Рос Годфри.

Те майсторски смесват влияния от трип-хоп, рок, фолк-рок и даунтемпо

Групата се превръща в световноизвестна с  хитове като The Sea и Rome Wasn’t Built In A Day.

Българската след в „женския“ ден на BURGAS SUMMER LIVE e талантливата Деси Андонова.

Джаз, чил, фънк и тонове чар – това са Phuture Shock

Десислава Андонова и Филип (Фи) Александров, създателите на музикалния проект Phuture Shock, издават два албума – Playback (2002), награден с MMTV награда за най-добър албум и In and Out. Те правят десет години пауза пред да се завърнат през 2021.

Събитието BURGAS SUMMER LIVE е тук, а цените на билетите са от 69 до 200 лв.

 

Фотокредит откриваща снимка: Facebook Roisin Murphy Official

Актуално

Избрано за вас