Почина основателят на Boney M Франк Фариан

Снимка: Florian Seefried/Getty Images

Почина основателят на Boney M Франк Фариан

Снимка: Florian Seefried/Getty Images
Сподели

Германският музикален продуцент Франк Фариан, основател на диско групата Boney M, е починал на 82-годишна възраст, съобщи семейството му.

Те разпространиха изявление чрез агенцията му, в което се казва, че той е починал в дома си в Маями. Групата Boney M, създадена през 1976 г., има редица хитове, сред които Daddy Cool, Rasputin и Rivers of Babylon.

Фариан е роден като Франц Ройтер през 1941 г. в Кирн, Югозападна Германия. Той се обучава за готвач, като същевременно прави музикална кариера – първо като певец, а след това и като продуцент. Работил е с хора като Meat Loaf и Стиви Уондър и се смята, че е продал около 800 милиона плочи по целия свят.

Фариан основава и дуото Milli Vanilli, което е замесено в скандал за измама. Оказва се, че дуото, което виждаме в клиповете към траковете им – всъщност не са истинските певци. През 1990 г. Фариан е въвлечен в скандала и е принуден да признае, че реално те не изпълняват песните си.

По-късно наградата „Грами“ за най-добър нов изпълнител е отнета на дуото, което в края на 80-те години на миналия век записа редица хитове, пише БГНЕС.

През 2022 г. Фариан разкрива, че е претърпял сърдечна операция и му е била поставена клапа от свинско сърце, която според него е спасила живота му.

Актуално