30 години рок: Б.Т.Р. празнуват юбилей със симфоничен оркестър

30 години рок: Б.Т.Р. празнуват юбилей със симфоничен оркестър

Сподели

Рок музикантите от Б.Т.Р. ще отбележат 30-годишнината си с голям концерт през октомври.

Шоуто в Зала 1 на НДК на 13 октомври ще е едно от най-мащабните музикални събития от културния афиш на 2023 година.

Рок музикантите ще се качат на сцената заедно със симфоничния оркестър на МДТ „Константин Кисимов“ Велико Търново. С диригентската палка ще е Георги Патриков.

Билетите за концерта вече са в продажба, а анонсът към събитието – тук.

За първи път, почитателите на Б.Т.Р. ще чуят песните от 30-годишната история на групата в нови аранжименти, адаптирани за рок група и симфоничен оркестър.

Идеята идва след успешното съвместно турне на бандата и симфоничния оркестър на МДТ „Константин Кисимов“ Велико Търново „Мюзикъл и Рок“ през 2022-23 г.

„Hello, Hello, пусни си мойто Електро“: Стенли кани на концерт

Групата стартира ударно тази година с предварително продаден концерт в София, европейско турне и музикална награда.

Наско Пенев, Славчо Николов, Иван Калфов и Илиян Диков са номинирани за БГ група на тазгодишните награди на БГ Радио. Церемонията ще се проведе на 27 май в Пловдив.

За 30-годишната си музикална история досега, групата има повече от десет записани и издадени албума. Последният, озаглавен „Пъзел“, бе издаден през октомври 2021 година.

През 1998 г. записват един от най-големите си хитове – „Спасение“, използван за саундтрак във филмите „Омагьосаният кръг“ и „Аз обвинявам“. Песента се превръща в нещо като тийм сонг за борбата със зависимостите.

Актуално