Спектакълът „Фиеста“ на Народния театър ще участва в Международния театрален фестивал за млада публика X-FEST 2023, Букурещ, Румъния

Спектакълът „Фиеста“ на Народния театър ще участва в Международния театрален фестивал за млада публика X-FEST 2023, Букурещ, Румъния

Сподели

На 13 октомври (петък) авторският движенчески спектакъл на Андреа Гаврилиу „Фиеста“ ще гостува в Букурещ, в рамките на Международния театрален фестивал за млада публика X-FEST 2023. Той е организиран от театър „Екселсиор“. Премиерата на спектакъла беше на 2 ноември 2022 г. на сцена „Музите“ в Народния театър.

„Фиеста“ е физически театрален пърформанс, който използва максимума от всяка секунда в своята сложна движенческа партитура. Няма изречени реплики, които да обяснят случващото се, това се прави само чрез актьорската телесност. По този начин публиката ще възприема случващото се не само чрез интелекта си, но и чрез своята интуиция и чувствителност“, посочва румънката Андреа Гаврилиу, чиито са идеята и хореографията за спектакъла.

Сценограф е Андрееа Сандулеску, композитор е Михай Добре, а тромпетист – Себастиан Бурнечи. Участват Снежина Петрова, Пламен Димов, Явор Вълканов, Кире Гьоревски, Асен Данков, Елена Иванова, Надя Керанова и Йоана Титкова.

Андреа Гаврилиу е сред най-знаковите румънски хореографи, признати с творчеството си и зад граница. Хореограф е в националния театър на Клуж-Напока „Лучиан Блага“. Доктор по театрални и сценични изкуства и преподавател по сценично движение в университета за театрално и филмово изкуство „Йон Лука Караджале“ в Букурещ.

Следващите представления на „Фиеста“ на сцена „Музите“ в Народния театър са на 16 и 23 октомври, на 3 и 4 ноември и на 4 декември (от 19:00), както и на 31 декември (от 22:00 ч.).

Билети и повече информация ще откриете тук или на касите на театъра.

Автор на плаката: Николай Димитров NAD

Актуално

Избрано за вас