Папи Ханс: Било ме е срам да изляза от вкъщи с месеци

Папи Ханс: Било ме е срам да изляза от вкъщи с месеци

Сподели

Желанието да не излиза от вкъщи с месеци изпитва Папи Ханс при „противоречиво приета“ от публиката песен. За такава Константин Трендафилов, както е името на артиста по паспорт, счита „Друг“.

Зарибяващо радиофонично парче, което залага на турбо силен текст и унищожаващ анализ на това „как света полудя, и ние помогнахме заради лайкове и одобрение“

„Пуснах тази песен и хората въобще не я отразиха. Това леко ме срина. И обратното, случвало се е по улицата да ме спират хора  и да ме поздравяват за неща, от които ме е било срам.“, сподели за NOVA певецът с остър маркетинг нюх.

Новият му сингъл „117 дни“ има половин милион гледания само седмица след качването си в YouTube, което за Папи е неочакван успех. Той е очарован от интелектуалния заряд и речниковия запас на фен масата, която не спира да коментира любовната агония в песента.

„Смених модела на работа и угаждам на себе си и да показвам какво чувствам – рискувам да е слушан от цяла България или от трима души. Хората, които слушат музика се нуждаят от нещо, което да ги докосва. Моето лично правило е да вървя в обратната на тенденцията посока“, обясни Папи.

Споделя, че обожава да се изолира и

би се чувствал най-добре сам със себе си, с тефтер и молив, с които да записва идеите си

„Обичам да живея в моето си затворено кълбо. За мен е било страхотно когато лежах в болница, бях сам и си записвах неща, идеи. Предпочитам да не споделям постоянно какво правя. От шест месеца използвам социалните мрежи, за да споделя къде ще пея, но не и какво правя постоянно.“, смята Папи Ханс.

За него ключът към вечното щастие е да се научиш да пускаш. „Работя по въпроса от много години. Провалите и успехите ми са пред милиони и ги изживявам много, но не се научих да не ми пука. С нещата, които съм направил докосвам хора, които харесвам. Те са интелигентни, могат да вземат решения“, посочи певецът.

Разказва, че майка му Кристина Димитрова – една от най-успешните поетеси

е пример за свободен човек, който го е научил на много. Тя е редактор на последната му стихосбирка „Имам нещо да ти кажа“. От 100 стихотворения с нейна помощ са „отстреляни“ 30 и е останало „нещо като книга“. Когато говорят за текстове, между майка и син няма его. Безпощадни са един с друг в името на добрия краен резулат и няма сърдити. „Когато стигнеш момента да не можеш да откриеш романа, който искаш да прочетеш, значи е време да го напишеш.

Баща ми ме окуражи да пиша

Когато нещо ти е дадено, не го цениш, а аз израснах сред пишещи хора. На 18 години започнах да пиша и исках веднага да покажа какво съм направил“, разказва Папи Ханс.

Папи Ханс с майка си – поетесата Кристин Димитрова. Снимка: Instagram @impapihans

Спомня си, че по време на участието си в Капките му се случва нещо много интересно. „Видях едно момиче с кабрио, направиха ми знак да сваля стъклото и гърмяха песента ми „Твой“. Отворих си YouTube и имаше половин милион гледания за ден. В момента съм емпирично погледнато в момент, в който се научих да се радвам на нещата, а не да си вирвам носа“, откровен е изпълнителят.

 

Фотокредит: Facebook Papi Hans Official

Актуално